menu

Audrey, Wait! - Robin Benway (2008)

Alternatieve titel: Bonustrack

mijn stem
4,67 (6)
6 stemmen

Engels
Jeugdboek
Sociaal

320 pagina's
Eerste druk: Razorbill, New York (Verenigde Staten)

Audrey is zestien en leidt het leven van een gewone tiener. Totdat ze het uitmaakt met Evan, haar vriendje en zanger in een onbeduidend bandje. Nog diezelfde middag schrijft hij een popsong over hun verbroken relatie. Tijdens het schoolfeest zingt Evan het nummer. Het heet Audrey, wait! en wordt een doorslaand succes. Het liedje wordt opgepikt door de media en staat in korte tijd op nummer één in de hitparade. Niet alleen Evan, ook Audrey wordt in één klap beroemd: journalisten willen een interview met haar, ze wordt achtervolgd door fans en paparazzi en op internet verschijnt een compromitterend filmpje. Audrey wordt tegen haar wil meegezogen in de mediahype. In al deze hysterie is haar beste vriendin Victoria een rots in de branding. Ook James, met wie ze in een ijszaak werkt, trekt zich niets aan van haar plotselinge populariteit. Ondertussen maakt ze door verkeerde inschattingen de situatie alleen maar erger.

zoeken in:
5,0
Dit is echt een heel grappige jeugdroman. Het gaat over de nadelen van beroemd zijn enzo. Robin Benways schrijfstijl is naar mijn mening zeer goed. Het is een echte chicklit maar het is zeker niet cliché-achtig.

5,0
Bonustrack is een geestige jeugdroman over de nadelen van roem. Dat klinkt misschien een beetje saai, maar dat is dit boek juist niet. Hoofdpersoon Audrey is zestien jaar oud en zit in de derde klas van de middelbare school. In haar vrije tijd gaat ze graag naar concerten waarbij de muziek uit de boxen knalt. Op een dag maakt ze het uit met haar vriendje Evan - de zanger van een onbekende band. Als ze wegloopt roept hij haar na: 'Audrey, wacht!'. Dit is niet alleen het laatste wat hij tegen haar zegt, het wordt ook de titel van een nummer dat hij schrijft over hun verbroken relatie. Eerst is het alleen te horen op lokale radiozenders, maar langzamerhand wordt het een echte hit. Audrey’s leven verandert totaal; de media kunnen maar niet genoeg van haar krijgen. Kranten bellen voor een interview, paparazzi snellen achter haar aan om foto’s van haar te maken. Audrey probeert een zo normaal mogelijk leven te leiden, maar dat is moeilijk als je zelfs tijdens je werk bij het IJs Paradijs op de foto moet met fans. In deze gekte zijn er maar weinig mensen die ze echt kan vertrouwen: op internet verschijnen filmpjes van haar privéleven en haar telefoonnummer is ook al gelekt. Ze maakt zelfs ruzie met haar beste vriendin Victoria…
Auteur Robin Benway weet goed te beschrijven hoe een nuchtere tiener omgaat met haar plotselinge sterrenstatus. De personen in het boek komen echt tot leven doordat ze de lezer de tijd geeft te wennen aan de leuke en minder leuke karaktertrekken. De dialogen zijn erg sterk en grappig. Zo zegt Audrey op een gegeven moment tegen haar ouders: “Ouders hebben iets van honderd boeken waarin staat hoe ze hun kinderen moeten opvoeden, maar niemand vertelt mij hoe ik een tiener moet zijn!” Het enige minpuntje is dat Bonustrack ongeveer op de helft aan vaart mindert, waardoor het verhaal langer de tijd nodig heeft om zich te ontwikkelen. Maar dat maakt niet echt uit: dit is gewoon een ontzettend goed geschreven jeugdboek!

Gast
geplaatst: vandaag om 22:35 uur

geplaatst: vandaag om 22:35 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.