menu

La Curée - Émile Zola (1872)

Alternatieve titels: De Buit | Les Rougon-Macquart 2

mijn stem
3,40 (5)
5 stemmen

Frans
Sociaal

320 pagina's
Eerste druk: Charpentier, Parijs (Frankrijk)

De jongste zoon van Pierre Rougon, Aristide Rougon komt naar Parijs. Hij weet via zijn broer een baantje te bemachtigen bij de gemeente en hernoemt zichzelf Saccard. Saccard komt hierdoor te weten welke huizen gesloopt zullen worden voor de aanleg van grote nieuwe boulevards. De eigenaars worden voor deze sloop goed gecompenseerd. Hij besluit deze informatie te gebruiken en zelf te proberen deze panden aan te kopen voordat de gemeente ze gaat slopen.

zoeken in:
avatar van -JB-
4,0
In dit tweede deel van de Rougon-Macquart serie verplaatst het toneel zich naar Parijs. Nadat Napoleon III aan de macht is gekomen heeft Pierre een baan gekregen als minister en komt ook Aristide naar Parijs. Aristide is samen met zijn tweede vrouw Renée de hoofdpersoon van dit boek.

Het verhaal gaat over geld en alle mogelijke zaakjes om dit te verdienen om het vervolgens met bakken tegelijk over de balk te gooien. Tussen de vertelling over deze graaicultuur, ontspint zich vervolgens een tweede verhaallijn over een bijzondere liedesverhouding.

Waar het grote kritiekpunt op het eerste deel nog was dat het onoverzichtelijk werd, is dit tweede deel een stuk compacter. De personages krijgen wat meer diepgang waardoor het verhaal helemaal tot zijn recht komt. Een prachtig boek dus!

Gast
geplaatst: vandaag om 23:52 uur

geplaatst: vandaag om 23:52 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.