menu

A Drink before the War - Dennis Lehane (1994)

Alternatieve titel: Slapende Honden

mijn stem
3,83 (12)
12 stemmen

Engels
Thriller

267 pagina's
Eerste druk: Harcourt, New York (Verenigde Staten)

Twee machtige politici bieden de prive-detectives Patrick Kenzie en Angela Gennaro, die al sinds hun jeugd bevriend zijn, een aanzienlijk bedrag voor een betrekkelijk eenvoudige opdracht: vind schoonmaakster Jenna Angeline, die spoorloos is verdwenen. De politici, twee vooraanstaande senatoren, beschuldigden de zwarte vrouw van diefstal van vertrouwelijke documenten. Patrick Kenzie en Angela Gennaro denken dat het oplossen van deze zaak een fluitje van een cent is. Maar er is veel meer aan de hand dan men beseft. Wat deze vrouw wilde was rechtvaardigheid - en in de straten van Boston is dat levensgevaarlijk.

zoeken in:
avatar van Bassievrucht
4,0
Stoere misdaadthriller over een tweetal detectives die verzeild raken in een politiek spel en straatbende-oorlog (inderdaad, veel bloed!). Het boek staat vol scherpe en eigenwijze dialogen met sarcasme en zwartgallige, maar evengoed gortdroge humor. Het hoofdpersonage is heldhaftig op zijn eigen haast onverschillige manier. In de trant van 'Ik ben ten dode opgeschreven, maar eerst klok ik een paar glazen whisky achterover, dan ga ik straks wijdbeens en al schietend ten onder' Met veel vaart geschreven. Ben benieuwd of de rest van de serie me ook kan boeien.

avatar van Slainte_Mhath
4,0
Ik ben het met Bassievrucht eens dat de dialogen lekker cynisch zijn. Het boek deed me denken aan Hardcase - Dan Simmons (2002) qua verhaal enigszins, maar vooral de stijl. Als ik nog een boek in deze reeks tegenkom in de Kringloop, zal ik niet twijfelen.

Gast
geplaatst: vandaag om 15:59 uur

geplaatst: vandaag om 15:59 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.