menu

Artemis Fowl: The Eternity Code - Eoin Colfer (2003)

Alternatieve titel: De Eeuwige Code

mijn stem
3,98 (29)
29 stemmen

Engels
Fantasy

263 pagina's
Eerste druk: Puffin, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Artemis Fowl ontdekt in een manier om door een van de elfen gestolen technologie een supercomputer te bouwen, de zogenaamde 'Zie-Kubus', die alle aardse computers overbodig maakt. Artemis gaat in zee met een zakenman uit Chicago, Jon Spiro, met wie hij de computer wil ruilen voor goud - zijn favoriete metaal. Maar de ontmoeting blijkt een valstrik: Spiro gaat er met de Zie-Kubus vandoor en verwondt Artemis' bodyguard Butler. Om de in levensgevaar verkerende Butler te redden, ziet Artemis zich gedwongen de hulp in te roepen van zijn oude rivaal Holly Short.

zoeken in:
Louis2703
Derde deel in de serie. Nog weer leuker dan deel twee.

4,5
Weer een heel mooi deel in de artemis fowl serie!
Vooral het stuk Dat hij Butler red door hem in te vriezen is zeer mooi bedacht en beschreven!

De humor in het boek is ook leuk!

4.5*

5,0
ja, heel gaaf deel, ik vond deze beter (klein beetje maar) dan het tweede deel. Vond alleen wel heel erg balen dat ze allemaal het geheugen moesten laten wissen, ik wist toen namelijk nog niet dat er een vierde deel zou komen
het vijfde deel is of komt binnenkort in engeland uit
4.5 tot 5*

avatar van GVR
4,0
GVR
Heerlijke serie, die net zo kan boeien als de Harry Potter reeks. Heeft zo zijn eigen charme en humor. Heb ze tot nu toe allemaal gelezen en alleen de laatste kon mij minder bekoren. Ik hoop dat het nieuwe deel, mij weer helemaal kan betoveren. Maar bij een reeks van boeken, is dat bijna niet haalbaar. Dit boek heeft een interessant gegeven, waarbij de hoofdpersonen gegroeid zijn en meer op elkaar ingespeeld, wat leuke scenes oplevert.
Het jammerlijke misschien van Artemis Fowl is, dat het eindeloos door zou kunnen gaan en niet echt een rode draad heeft, door de reeks heen. Wat de valkuil met zich mee kan brengen, dat het doodbloed of uitgaat als een kaars.

avatar van Donkerwoud
3,0
Stukken minder dan het eerste en het tweede deel.

avatar van JustMike
4,0
beter dan deel 1 vond ik zelf, deel 2 heb ik nog niet gelezen. Vond de spanning en beschrijving erg goed in dit deel!

avatar van Dee-e
4,0
Leuk boek, dat eigenlijk vanaf het begin spannend was. Interessant hoe Artemis Butler in leven hield en heel erg jammer dat aan het eind het geheugen gewist moest worden. Wel was ik erg nieuwsgierig geworden naar de 'oplossing'. In dit deel begon ik Turf een van de leukere personages te vinden. De rol van Juliette vond ik ook erg leuk!

Gast
geplaatst: vandaag om 19:46 uur

geplaatst: vandaag om 19:46 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.