menu

Mutiny on the Bounty - Charles Nordhoff en James Norman Hall (1932)

Alternatieve titels: De Muiterij op de Bounty | Bounty Trilogie #1

mijn stem
4,00 (7)
7 stemmen

Engels
Avontuur

396 pagina's
Eerste druk: Little, Brown & Company, Boston (Verenigde Staten)

Het schip de "Bounty" vaart uit om op de eilanden in de toen nog praktisch onbekende Stille Zuidzee broodvruchtplanten te gaan halen. Nadat ze 6 maanden op het paradijselijke Tahiti zijn verbleven gaat de Bounty weer terug richting Engeland. De kapitein, William Bligh, is een wrede tiran die de orde met harde hand handhaaft... Op de terugweg wordt de harde aanpak van de kapitein de bemanning te veel en volgt er op 28 april 1789 muiterij onder aanvoering van luitenant-ter-zee Fletcher Christian.

zoeken in:
avatar van heinonlein
3,5
Moeilijk hieraan een stem te geven... het is 'n heel spannend verhaal en 't geeft echt 'n goed beeld hoe de muiters op pitcairn en de kapitein met de trouw gebleven bemanning onderweg naar timor 't hadden.

Maar 't is niet echt bijster goed geschreven, 't was meer 't verhaal dan de schrijfstijl die dit boek zo leuk maakt.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:18 uur

geplaatst: vandaag om 14:18 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.