menu

After River - Donna Milner (2008)

Alternatieve titel: Vanuit de Verte

mijn stem
4,20 (5)
5 stemmen

Engels
Streek/Familie / Psychologisch

352 pagina's
Eerste druk: Quercus, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Op haar vijftiende geloofde Natalie Wards dat haar leven leven perfect was. Ze groeit op op een boerderij in de bergen van Brits Columbia, op minder dan twee kilometer van de Amerikaanse grens. Ze weet weinig van de buitenwereld, maar ze heeft een warme, hechte familie waarvan ze denkt dat de inwoners van het nabijgelegen stadje Atwood jaloers op zijn. Vrienden en buren, jong en oud, komen regelmatig over de vloer. Natalie koestert haar positie als de enige dochter van de mooie Nettie Ward. Ze houdt van haar drie broers, vooral van de oudste, Boyer, waar ze idolaat van is. Maar alles verandert op een hete namiddag in juli in 1966 als een langharige vreemdeling de slingerende weg naar hun huis oploopt. De komst van deze Amerikaan, een Vietnam-dienstweigeraar, zal de moraal en het geloof van de familie Ward en hun kleine gemeenschap op de proef stellen. De katastrofale gebeurtenissen die volgen laten relaties versplinterd achter, en Natalie wordt gescheiden van de familie die ze liefheeft op een manier die ze nooit voor mogelijk heeft gehouden.

zoeken in:
4,0
Mooi boek, dat enigszins traag op gang komt maar halverwege niet meer weg te leggen is. Je wil de hele tijd weten wat er destijds is gebeurd waardoor Natalie van huis gevlucht is en nooit meer teruggekomen is. In de 2e helft van dit boek wordt dit allemaal duidelijk en kon ik niet meer stoppen met lezen. Heel mooi boek!

5,0
aanrader! prachtig verhaal, verteld door schrijfster met veel talent ; eens de 100blz gepasseerd, niet meer weg te leggen.

Gast
geplaatst: vandaag om 02:57 uur

geplaatst: vandaag om 02:57 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.