menu

Just after Sunset - Stephen King (2008)

Alternatieve titel: Na Zonsondergang

mijn stem
3,48 (25)
25 stemmen

Engels
Verhalenbundel
Griezel

384 pagina's
Eerste druk: Scribner, New York (Verenigde Staten)

Een blind meisje dat met haar kus een stervende man redt; een jonge vrouw die rent en rent om haar pijn en verdriet voor te blijven; twee buren die tot het bittere eind vechten om een stuk land; een verlegen schrijver die zijn alter ego moet aanspreken om een vrouw te kunnen redden van mishandeling...

zoeken in:
avatar van Dexter
Leuk, een nieuwe verhalenbundel van King Daar zitten altijd wel pareltjes tussen.

avatar van LDeVries
ik hou niet zo heel erg van verhalenbundels, maar hier kijk ik toch wel naar uit

avatar van wiehoe
3,0
Leuk boek om te lezen. Er zaten een paar leuke verhalen tussen. Vooral "De dingen die ze achterlieten" en "N." vond ik goed.

3,5
Weer een aardige verhalenbundel van King. Was ook alweer een tijdje geleden sinds "Alles Is Eventueel". Het leuke is dat bij dit soort bundels en verhalen King zijn typische langdradigheid beperkt tot het minimum. (ben dan wel een King fan maar af en toe worden de beschrijvingen en trivialiteiten uit zijn normale boeken ook mij een beetje te veel).

Ook hier weer een aantal uitstekende verhalen zoals het al eerder genoemde "N" en "De Dingen Die Ze Achterlieten". Ook "Vet Goed", "Het Hardloopmeisje" en "Hellekat" zijn erg aardig (het laatste verhaal is trouwens ook bekend van de "Tales From The Darkside" film"). Een speciale vermelding krijgt "In De Klem" tenslotte, dat wellicht één van de goorste verhalen is die King ooit schreef. De overige stukken variëren tussen matig en redelijk. Een meer dan redelijke bundel dus, die het echter niet haalt bij mijn favorieten "Nachtmerries & Droomlandschappen" en "Satanskinderen". 3.5

3,0
Het was leuk om te horen dat S.K. nog eens een verhalenbundel zou doen, wat al een hele tijd was geleden. Helaas haalt hij het niet bij zijn vorige verhalenbundels zoals bv. Satanskinderen...
'Willa' was een leuke intro, gevolgd door het voor mij iets mindere 'Het hardloopmeisje'. Daarna konden de verhalen me weinig boeien tot en met 'N', wat meteen het hoogtepunt van het boek was, samen met 'In De Klem'. De rest van de verhalen vond ik leuk om te lezen, niet meer.
3*

3,5
N. is het hoogtepunt van deze bundel met een paar sterke verhalen en een paar mindere. Van een minder niveau dan Alles is Eventueel of Duistere Krachten maar toch een aantal sterke verhalen.

vermeerf
Zoals altijd enorm uitgekeken naar deze verhalenbundel. Ik vind dat je in korte verhalen meestal de echte kunde van een schrijver ziet. Hoewel enkele van deze verhalen niet echt kort te noemen zijn heb ik er toch weer van genoten.

"Willa", "De Klem", "N", "Vet Goed" en "Hellekat" vond ik de beste verhalen. "De dingen die ze achterlieten" vond ik een mooie manier om grip te krijgen op 9/11. De andere verhalen hebben me ook niet teleurgesteld maar hadden ook niet de wow-factor.

In vergelijking met zijn eerste twee bundels zijn de verhalen wel minder bizar dan ze toen waren. Die korte, gemene verhaaltjes van toen horen duidelijk bij een jongere schrijver...maar wat waren ze goed!

avatar van John Frusciante
3,0
Redelijke verhalenbundel van King. De beste verhalen vond ik "Het Hardloopmeisje", "Vet Goed", ''N'', "Hellekat" en "In De Klem". De rest van de verhalen vond ik wat minder.

avatar van Dr Channard
3,5
Alweer een geslaagde verhalenbundel van King. 'Na Zonsondergang' is misschien niet het beste verhalenbundel van de horrormeester, toch is het de moeite waard om eens door te nemen.

De twee verhaaltjes die er meteen uitspringen zijn 'N.' en 'In De Klem'. De verhaaltjes die voor mij tegenvallen zijn 'De New York Times Met Korting' (te kort) , Vet Goed (alweer iemand dat schildert. Dit lazen we al in Duma) en Harvey's Droom (te voorspelbaar).

Voor de rest zijn de 7 andere verhaaltjes geen toppers, maar wel leuk om eens door te nemen.

Een 3.5* voor deze leuke bundel.

avatar van LaSiDoDo
3,0
Mooie bundel met enkele uitschieters..

'N.' lijkt me het zwaartepunt in de reeks , met andere leuke aanvullende verhalen zoals 'In De Klem' .

'Ayana' en 'Harveys Droom' halen het gemiddelde dan weer omlaag.

avatar van Slainte_Mhath
3,5
Het Hardloopmeisje, Hellekat en 'N' vond ik de beste verhalen.
De Dingen Die Ze Achterlieten en Vet Goed de minste.

Heel redelijk verhalenbundel, maar lang niet van het niveau 'Duistere Krachten of Satanskinderen' al zijn dat ook mijn favorieten.

3,5*

3,0
Een leuke verhalenbundel van Stephen King, niet super, maar wel degelijk. Er zitten enkele uitstekende verhalen tussen, zoals het hardloopmeisje en in de klem vind ik subliem. De hellekat en stom zijn ook behoorlijke verhalen, de rest vind ik maar slappe kost.

Het hardloopmeisje en in de klem steken er volgens mij duidelijk boven uit. Het hardloopmeisje is enorm spannend, zeer goed opgebouwd en heeft een zeer sterk einde. In de klem vind ik eveneens een sterk verhaal. Zeer spannend, meelevend en in de klem heeft ook een prima einde. Vooral de beschrijvingen over hoe het hoofdpersonage uit het chemisch toilet ontsnapt vind ik heerlijk.

De hellekat en stom zijn ook aangename verhalen, maar de rest blijft duidelijk onder dit niveau.

4,0
Zoals altijd zijn de verhalen van King wisselend in opzet en onderwerp, maar eigenlijk stellen ze nooit teleur. Moeilijk om een favoriet te noemen, maar ik vond 'In de klem' letterlijk beklemmend, en spannend. Samen met een verhaal als 'Het hardloopmeisje' de wat traditionelere verhalen in dit boek. Eigenlijk is het enige verhaal dat ik wat minder vond was 'Vet goed'. Ik weet niet of de bundel van hetzelfde niveau is als de toppers in zijn oeuvre als De Satanskinderen en Duistere Krachten, maar al met al zeker de moeite waard.

Gast
geplaatst: vandaag om 15:51 uur

geplaatst: vandaag om 15:51 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.