menu

Darkness, Take My Hand - Dennis Lehane (1996)

Alternatieve titel: Duister als de Nacht

mijn stem
4,07 (7)
7 stemmen

Engels
Thriller

336 pagina's
Eerste druk: William Morrow, New York (Verenigde Staten)

De psychiater Diandra Warren roept de hulp in van het speurdersduo Patrick Kenzie en Angela Gennaro omdat hij wordt achtervolgd door de Ierse maffia. Tegelijkertijd houdt een golf van huiveringwekkende moorden Boston in zijn greep. De dader lijkt een psychopaat die al jaren in de gevangenis zit. Geleidelijk aan ontdekken Patrick en Angela dat het motief van de moordenaar geworteld is in hun verleden...

zoeken in:
avatar van Bassievrucht
4,0
Veel meer dan zijn voorganger is Darkness, Take My Hand een bikkelharde en duistere detectivethriller. Veel lomper en meer duister dan zijn voorganger. De dialogen zijn minder scherp - of verrassen minder - maar het boek laat zich nog steeds in sneltreinvaart lezen. Dat komt ook door het verhaal en plot, die ingenieuzer en ingewikkelder in elkaar steken.

Overigens geldt ook hier weer dat de orginele titel een veel betere is dan de Nederlandse.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:58 uur

geplaatst: vandaag om 13:58 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.