menu

The Gargoyle - Andrew Davidson (2008)

Alternatieve titel: De Waterspuwer

mijn stem
4,23 (22)
22 stemmen

Engels
Romantiek

480 pagina's
Eerste druk: Random House, Toronto (Canada)

Een aantrekkelijke dertiger loopt bij een auto-ongeluk zulke ernstige brandwonden op dat hij blijvend verminkt raakt. Terwijl hij vecht voor zijn leven, krijgt hij bezoek van psychiatrisch patiënte Marianne Engel. Zij vertelt hem allerlei details over zijn verleden die zij helemaal niet kan weten. Hij twijfelt aan haar geestelijke gezondheid, maar raakt ook in de ban van haar en haar wonderlijke verhalen over hun oneindige liefde.

zoeken in:
5,0
Ontzettend mooi en vooral intrigerend boek. Het personage Marianne Engel is mysterieus, leuk, gek en irritant tegelijk. Het is echter niet het hedendaagse verhaal wat mij het meeste aansprak. Vooral de verhalen die zij haar verbrande levensgezel vertelde vond ik werkelijk fantastisch. Sterker nog die korte verhalen op zich waren regelmatig al 5 sterren waard.

Een ander prachtig onderdeel van het verhaal is het terugkerende Dante's Inferno. Het is werkelijk ontroerend hoe dit verhaal constant weer voorbij gaat en vooral de daadwerkelijke tocht door Dante's wereld vond ik sensationeel. Waarschijnlijk geldt dit nog sterker voor de mensen die dat boek ook daadwerkelijk gelezen hebben.

Kortom de vuurspuwer is een absolute aanrader en nsamen Murakami het mooiste op het gebied van hedendaagse boeken dat ik de laatste jaren gelezen heb,

5*

4,5
Helemaal met Timbo eens, hoewel ik dat stuk dat hij sensationeel noemt nou net het minste stuk vond. Vanaf om en nabij pagina 400 komt het wat mij betreft even in een dipje. Daarna komt het, hoewel wel weer beter, nooit meer op het oude niveau.

De verhalen die Marianne Engel vertelt, zijn inderdaad prachtig. Dit is een ongelofelijk rijk boek, Davidson heeft duidelijk een rijke fantasie.

Gast
geplaatst: vandaag om 17:50 uur

geplaatst: vandaag om 17:50 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.