menu

The Centurion - Jan de Hartog (1989)

Alternatieve titel: De Centurio

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Engels
Avontuur

295 pagina's
Eerste druk: Harper & Row, New York (Verenigde Staten)

Marinus Harinxma besluit na zijn laatste avontuur, beschreven in 'De Commodore', het rustig aan te gaan doen. Een van zijn hobby's is de geschiedenis van het Romeinse Rijk. Harinxma, een Hollandse ijzeren Hein met een droog gevoel voor humor, komt tijdens een vakantietocht in aanraking met het "pendelen". Wat er gebeurt er met hem? Zelfbedrog? Een soort droom? In elk geval pikt Harinxma langs deze weg het spoor op van een centurio (een hoofdman over honderd Romeinse soldaten) die werkelijk blijkt te hebben bestaan.

zoeken in:
3,5
Grijsaards moeten op verkenning en als het aan deze auteur ligt soms d.m.v. 'pendelen'. Hij heeft een fraai verhaal geschreven over dit fenomeen en vertelt enerzijds de story van Marinus Harinxma die (met zijn vrouw op reis) d.m.v. dit pendelen onderzoek gaat doen en het verhaal vertelt van de Romeinen in de 4e eeuw in Engeland en Wales, waarbij de Romeinse hoofdpersoon de opdracht krijgt opstandige inboorlingen op te sporen en uit de schakelen. Een verhaal in een verhaal dus. Met stukken tekst in het Engels en Latijn, zonder overigens de precieze herkomst aan te geven. Het is wel een boek voor doorzetters geworden, zeker als je niks hebt met dit pendelen, wat de auteur wel heeft. Hij weet bijv. een goede wijn te kiezen d.m.v. dit pendelen. Dus een boek voor liefhebbers, maar het helpt wel als dit onderwerp je aanspreekt.

Gast
geplaatst: vandaag om 22:02 uur

geplaatst: vandaag om 22:02 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.