menu

Herinneringen van een Bramzijgertje - Jan de Hartog (1967)

Alternatieve titel: The Lost Sea

mijn stem
3,50 (3)
3 stemmen

Nederlands
Autobiografische Roman

153 pagina's
Eerste druk: Vereeniging ter Bevordering van de Belangen des Boekhandels/ Commissie voor de Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek, Amsterdam (Nederland)

Boekenweekgeschenk 1967. Jan de Hartog is tien jaar oud en woont bij een pleegmoeder in Oosterdam.Hij en de andere jongens uit het dorp speelden vaak in de haven, ze speelden dan een strijd na tussen twee visserboten. Elke jongen droomde ervan dat hij ooit, op een Oosterdams schip, een bramzijgertje zou worden. Een bramzijgertje is een jongetje die op een schip meevoert en het schoon houdt en het eten kookt enz. Zo was Jan op een avond weer bij de haven aan het spelen. Toen viel de pet van Jaap in het water, Jan probeerde hem te pakken en viel toen in het water. Toen hij weer aan land was besefte hij dat hij zo niet naar huis kon. Ze besloten dat hij in de haven zou blijven tot zijn kleren droog waren. Jaap en Bulle gingen naar huis. Jan was in slaap gevallen, en opeens pakten twee stevige handen hem vast. Toen viel hij weer in slaap. Toen hij wakker werd was hij op het schip de OD 69, dat was het schip van de IJzeren Vrijer, de twee knechten heetten Bonk en Krelis. Jan was bramzijgertje geworden op dat schip. Maar hoe verloopt zijn leven verder op het schip, en kan hij ooit weer naar huis?

Er zijn bij dit boek nog geen berichten geplaatst.

Gast
geplaatst: vandaag om 01:34 uur

geplaatst: vandaag om 01:34 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.