menu

Een Dag in Gent - Herman Brusselmans (2008)

mijn stem
3,53 (33)
33 stemmen

Nederlands
Sociaal

196 pagina's
Eerste druk: Prometheus, Amsterdam (Nederland)

Op zomaar een dag uit het leven van Herman Brusselmans heeft hij heel wat te doen. Wakker worden opstaan, tandenpoetsen. Spek eten. De echtgenote uitwuiven die naar Antwerpen vertrekt. De hond naar een oud, bevriend echtpaar brengen. Naar de apotheker gaan. Navraag doen in een motorwinkel. Een depressieve vrouw onderhouden en haar meenemen naar een restaurant, om er een eenvoudige lunch te gebruiken. Naar het theater lopen om een repetitie bij te wonen van een toneelstuk van eigen hand. Een meisje bezoeken op haar flatje. Op straat praten met een boekhouder. In een horlogewinkel de nieuwste modellen bekijken. Daar een vreemd avontuur beleven. De hond afhalen. Naar huis gaan, en daar de teruggekeerde echtgenote begroeten. Samen een eenvoudige avondmaaltijd gebruiken. Naar een wedstrijd op tv kijken. Onverwacht bezoek ontvangen. Zich klaarmaken om naar bed te gaan. Toch eerst nog de deur openen nadat de bel heeft gesnerpt.

zoeken in:
avatar van Mephisto
3,5
Leuke roman. Had er nog iets meer van verwacht, maar heb besloten dat het weer 'typisch Brusselmans' is. Je hebt geen spannende, indrukwekkende verhaallijn nodig om een goed boek te schrijven. Ik hoop dat Herr Brusselmans nog veel romans zal produceren.
3.5*

3,5
Leuk boekje en typisch Brusselmans: beschrijving van het dagelijks leven, subtiele provocerende uitspraken en vulgaire praat. Leest lekker vlot weg. Hij haalt de moorden op Van Gogh en Fortuyn wel een beetje door elkaar. Of dat de bedoeling was of niet, ik heb van het boek genoten. De laatste alinea, doch voorspelbaar (voor mij), las ik met een brede glimlach op de mond.

3,5*

4,5
De eerste keer dat ik een boek van Herman Brusselmans heb gelezen en zeker en vast niet de laatste. Vooraf had ik niet al te hoge verwachtingen, maar toch heb ik me erg goed geamuseerd met dit boek. Verwacht zeker en vast geen ingewikkeld verhaal of een ingenieus plot, maar lachen zul je zeker en vast.

Op zich stellen de gebeurtenissen die Herman meemaakt niet al te veel voor. Een schrijver die opstaat, winkels bezoekt, herinneringen opdoet en mensen ontmoet. Hetgeen wat het juist zo goed maakt is Brusselmans’ schrijfstijl. Elke conversatie, situatie of persoonsbeschrijving is zo hilarisch om u een breuk te lachen. Door zijn schrijfstijl maakt hij van eender welke banale gebeurtenis een hilarische passage. Diegene die me vooral bijblijven zijn de conversaties tussen Herman en het oude koppel, het bezoek aan de horlogewinkel en de toneelrepetitie.

Het einde was inderdaad iets te voorspelbaar, maar maakt daardoor het verhaal zeker niet minder op. Het enige wat ik spijtig vond, was dat zijn dag te kort was. Zeker een aanrader voor wie eens plat wil gaan van het lachen.

avatar van Jason82
3,5
Brusselmans geeft je als lezer waar je op wacht. Een warrige verhaallijn vol gortdroge grappen, vulgaire praat en bijzondere personages. Niet zijn sterkste werk, maar toch weer mee vermaakt.

Gast
geplaatst: vandaag om 06:50 uur

geplaatst: vandaag om 06:50 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.