menu

True Crime - Andrew Klavan (1995)

mijn stem
3,30 (5)
5 stemmen

Engels
Thriller

348 pagina's
Eerste druk: Crown, New York (Verenigde Staten)

Frank Beachum is wegens moord op een verkoopster ter dood veroordeeld. Al wat hem nog rest is afscheid nemen van zijn vrouw en kind, en een laatste interview met Steve Everett, verslaggever van de St. Louis News. Als Everett het interview met Beachum in zijn schoot geworpen krijgt, begint hij te geloven dat de man het slachtoffer kan zijn van een slordige rechtsgang, politieke macht en menselijke fouten. In zijn laatste uren wordt Frank Beachum tot de grens van zijn geloof gedreven. Als hij in de afgrond kijkt, ziet hij een nachtmerrie. Zijn laatste hoop, Steve Everett, zet alles op het spel, inclusief zijn eigen leven, in een bijna uitzichtloze poging Beachum te redden...

zoeken in:
avatar van Insignificance
2,0
Ging me hoe langer hoe meer tegenstaan. Het verhaal wordt steeds ongeloofwaardiger. Wat de journalist allemaal uitvreet en overkomt de dag van de executie slaat eigenlijk nergens op. Daarnaast wordt de toon een steeds groter probleem. Of beter gezegd: het verschil in toon. De journalist is een flamboyante vlerk, een soort moderne schelm, die erop los leeft, maar als de ter dood veroordeelde daarna aan bod komt, wordt het ineens dodelijk serieus. Het ligt wel érg ver uit elkaar. Buiten de rode draad, die me dan nog wel enige tijd wist te boeien, weet de schrijver er ook niet zoveel van te maken. Zodra hij de aan de slag gaat met de innerlijke gedachten van de grotere personages, verzandt het al snel in gebazel. En ja, het is een race tegen de klok-thriller. Dus dan weet je het wel. Niet voor mij.

Gast
geplaatst: vandaag om 01:12 uur

geplaatst: vandaag om 01:12 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.