menu

The Mad Man's Tale - John Katzenbach (2004)

Alternatieve titel: De Engel

mijn stem
3,56 (9)
9 stemmen

Engels
Thriller

444 pagina's
Eerste druk: Ballantine, New York (Verenigde Staten)

Wanneer in het psychiatrisch ziekenhuis Western State in Massachusetts het verminkte lichaam van een jonge stagiaire wordt aangetroffen, is er geen gebrek aan verdachten. De inrichting zit er vol mee. Eén patiënt beweert de moordenaar te hebben gezien. Hij noemt hem 'de Engel'. Twintig jaar later leidt Francis Petrel een eenzaam bestaan in een klein appartement. Hij slikt dagelijks medicijnen om de stemmen in zijn hoofd te bezweren. Maar de reünie van ex-patiënten die aanstaande is, maakt iets wakker in zijn versluierde geest: herinneringen aan de sinistere gebeurtenissen die destijds tot sluiting van de inrichting hebben geleid. Francis besluit geen medicijnen meer te nemen om de stemmen weer te kunnen horen. Hij heeft ze nodig, want hij weet dat de moordenaar van toen opnieuw zal toeslaan...

zoeken in:
4,0
Leuk boek dat het verhaal brengt vanuit het kluwen van hersenkronkels van een (voormalig) gestoorde patiënt uit een psychiatrisch ziekenhuis.

Het soms wat 'ongeloofwaardige' verhaal (maar verteld door een "gestoorde") wordt ruimschoots goedgemaakt door de ijzersterke personages die John Katzenbach neerzet,en de sfeer/setting die fraai wordt weergegeven.

Een aanrader.

3,5
Goed boek. Dit soort verhalen brengt een aparte en beklemmende sfeer met zich mee. Persoonlijk ben ik minder gecharmeerd van het gespring in de tijd, maar het maakt het verhaal daarmee wel afwisselend.
En wat de synopsis betreft: De eerste 3 regels beslaan het grootste gedeelte van het boek. Voor mij had dat meer aandacht in deze synopsis mogen krijgen. En het slot vond ik wat minder bevredigend.
Maar zeker een aanrader voor degenen die niet opzien tegen verhalen met deze psychiatrische achtergrond.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:55 uur

geplaatst: vandaag om 11:55 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.