menu

Crash - J.G. Ballard (1973)

Alternatieve titel: De Klap

mijn stem
3,62 (12)
12 stemmen

Engels
Psychologisch

223 pagina's
Eerste druk: Jonathan Cape, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Ballard beschrijft en voorspelt de destructieve invloed van technologische vernieuwingen op de menselijke psyche. Hij concentreert zich daarbij vooral op het laatste. Zo draait het in 'Crash' niet om futuristische voertuigen, maar om een futuristische kijk op seksualiteit, waarin de auto een centrale rol vervult. De hoofdpersoon James Ballard is vooral bezig met het verleggen van zijn seksuele grenzen: hij wisselt met zijn vrouw wederzijdse ervaringen op het gebied van overspel uit, maar bevredigend is het allemaal niet. Tot Ballard een dodelijk auto-ongeluk veroorzaakt en daarbij in een ongekende staat van seksuele opwinding geraakt. Op sleeptouw genomen door de weduwe van zijn slachtoffer komt hij in contact met Vaughan, een doorgedraaide wetenschapper annex kunstenaar, die verslaafd is aan de perverse genoegens van verwrongen staal en hoopt te sterven in een frontale botsing met Elizabeth Taylor.

zoeken in:
avatar van PROPAYNE
2,0
Deze heb ik meerdere malen getracht te lezen, maar het wist me niet te boeien, misschien omdat ik zelf echt niets met auto's heb en met Elizabeth Taylor nog minder. Ik vraag me wel af of ze het boek zelf gelezen heeft. Is overigens verfilmd...

Gast
geplaatst: vandaag om 23:21 uur

geplaatst: vandaag om 23:21 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.