menu

Vuurgeest - Jack Lance (2005)

Alternatieve titel: Pyrophobia

mijn stem
3,33 (6)
6 stemmen

Nederlands
Griezel

300 pagina's
Eerste druk: Suspense, Well (Nederland)

Jason Evans is het altijd voor de wind gegaan. Hij heeft een vrouw, Kayla, die van hem houdt; een goede baan en veel vrienden. Niets staat zijn geluk in de weg, tot een onbekende vijand hem vreemde foto's stuurt. Die tonen een begraafplaats. Achterop de polaroids is een onheilspellende en verbijsterende boodschap geschreven: 'Jij bent dood. Je denkt dat je leeft, maar je bestaat niet...' Spoedig merkt Jason dat zijn leven heel anders is dan hij altijd gedacht heeft. Hij begint een ongelooflijke speurtocht. Het zoeken naar zijn eigen graf...

zoeken in:
vermeerf
Weer een matig boek van Lance, ik zal niets verklappen over het verhaal maar ik vond het allemaal zeer ver gezocht. En ik heb me weer bijzonder geërgerd aan de schrijfstijl van Lance. Na de eveneens tegenvallende bundel Nachtogen had ik gehoopt dat de schrijver zich zou revancheren met dit boek maar helaas...geen Lance meer voor mij.

avatar van PeterW
2,0
PeterW (crew)
Dat was mijn eerste kennismaking met Lance, en hoewel ik Hellevanger nog in de kast heb staan, zal het voorlopig toch mijn laatste zijn. Het verhaal is nogal ver gezocht, de personages zijn vrij oppervlakkig en hebben een absurde gedachtegang. Daarnaast is het allemaal nogal kinderlijk geschreven; emoties komen en gaan, vluchtig als een gedachte. Het moet doorgaan voor een griezelverhaal, maar het nergens griezelig, zelfs niet spannend. Young Adult is een term die beter bij dit boek past. Jammer, ik had er meer van verwacht.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:26 uur

geplaatst: vandaag om 14:26 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.