menu

Get Shorty - Elmore Leonard (1990)

Alternatieve titel: Geldschieter

mijn stem
3,00 (6)
6 stemmen

Engels
Thriller

256 pagina's
Eerste druk: Delacorte Press, New York (Verenigde Staten)

Chili Palmer mag dan een kleine jongen zijn onder de woekeraars van Miami, zijn stijl is groots. De jacht op een van de schuldenaars voert hem naar Hollywood, waar hij zich geheel op de filmwereld stort. Maar hij raakt verzeild in een scenario dat zelfs zijn talent te boven lijkt te gaan. Vijanden genoeg, waaronder Ray Bones, met een litteken als scheiding op zijn schedel, en Bo Catlett, de dodelijke dandy. Chili kan maar beter zelf een goed plot bedenken.

zoeken in:
avatar van Raskolnikov
3,0
Kan me goed voorstellen dat Leonard een in Hollywood met argusogen gevolgd schrijver is/was. Vlotte stijl, cool en verfilmbaar tot en met. Wat dat laatste betreft: Get Shorty is vermoedelijk de eerste roman die ik lees waarbij ik telkens dacht dat het als film beter uit de verf zou komen (van de onvermijdelijke verfilming staat me helaas weinig meer bij). Het is op metaniveau bezig over film, waarom dan in romanvorm? Het meest beviel me de vanzelfsprekendheid waarmee Leonard onvanzelfsprekende dingen laat gebeuren, bijna Vonnegut light.

Gast
geplaatst: vandaag om 09:14 uur

geplaatst: vandaag om 09:14 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.