menu

The Five People You Meet in Heaven - Mitch Albom (2003)

Alternatieve titel: Vijf Ontmoetingen in de Hemel

mijn stem
2,86 (7)
7 stemmen

Engels
Esoterisch

228 pagina's
Eerste druk: Hyperion, New York (Verenigde Staten)

Aan het begin van deze roman sterft de drieëntachtigjarige Eddie. Hij overlijdt tijdens het redden van een klein meisje in het pretpark waar hij als monteur werkt. Na zijn dood komt hij in de hemel terecht en ontmoet daar vijf personen. Sommigen kent hij nog van vroeger, van het aardse leven. Door hun verhalen beseft hij pas hoeveel invloed ze op hem hebben gehad en wat zij voor hem hebben betekend. Ze helpen hem in te zien wat de zin van zijn eigen leven is geweest.

zoeken in:
avatar van Prowisorio
2,0
Het begint sterk met het verhaal van Eddie en zijn dood. De eerste persoon die hij in 'Heaven' tegenkomt is de Blue Man. Dat is een mooi en sterk verhaal, net als de tweede ontmoeting met zijn meerdere (captain) uit de oorlog. Daarna gaat het tot mijn spijt in rap tempo onderuit en verwordt tot, wat ik oneerbiedig niet anders kan omschrijven dan, een sentimentele draak.

Het heeft wat mij betreft niets 'magicals' of 'inspirationals'. Boek is duidelijk niet aan mij besteedt, ondanks dat ik het idee van de verhalen als stenen in de rivier een mooi gevonden metafoor blijf vinden... maar dat punt had Albom al in het begin gemaakt en geïllustreerd met twee mooie verhalen. Het werd me al met al veel te stichtelijk .... brrrr.

Ben toch blij dat ik het gelezen heb, want ik was er erg nieuwsgierig naar. En die is bevredigd .

Gast
geplaatst: vandaag om 17:00 uur

geplaatst: vandaag om 17:00 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.