menu

Ademloos - Kim Moelands (2008)

mijn stem
4,18 (22)
22 stemmen

Nederlands
Autobiografisch

352 pagina's
Eerste druk: Mistral, Amsterdam (Nederland)

In 'Ademloos' volg je de lijdensweg naar de dood van Ron, het levensmaatje van Kim. Zonder hem lijkt het leven alle aantrekkingskracht verloren te hebben. En het was al niet makkelijk, want Kim heeft dezelfde ziekte waar Ron aan sterft: Cystic Fibrosis, een rotziekte, die je letterlijk de adem beneemt, die je dagelijkse leven overheerst en waar je niet oud mee wordt. In 'Ademloos' vertelt Kim hoe ze vecht tegen onbegrip en onvermogen, tegen horrorfilm-broeders in het ziekenhuis en hoe ze haar geliefde uiteindelijk verliest. Tijd om te rouwen wordt haar nauwelijks gegund. Haar eigen conditie is wankel en ze ontkomt niet aan ziekenhuisopname, zuurstofslang en rolstoel, niet aan de angst en niet aan de leegte.

zoeken in:
avatar van Fedor
5,0
Ik heb Ademloos in bijna één adem uitgelezen. Wat een prachtig beschreven autobiografisch verhaal. Dit boek heeft me bijzonder geraakt. Een verhaal over onvoorwaardelijke liefde, vriendschap, verdriet en de strijd tegen de afschuwelijke longziekte Cystic Fibrosis.

5,0
Prachtig boek waarbij ik in het begin aardig zat te snotteren. Het boek begint met de laatste week uit het leven van Ron, de vriend van Kim (de auteur van dit boek). Hij sterft aan CF (taaislijmziekte), deze ziekte heeft Kim zelf ook. Kim beschrijft de liefde, het verdriet en de wanhoop tijdens deze laatste week prachtig.
Na Ron's dood probeert Kim het leven weer op te pakken door o.a. een hond te adopteren. Ook krijgt ze zelf problemen met haar gezondheid, maar ze blijft positief denken. Heel mooi boek, een aanrader!

hinie
Heb hem besteld na het lezen van jullie reacties. Ben benieuwd!

hinie
Wat een mooi en ontroerend boek. Zo herkenbaar dat de tranen mij regelmatig over de wangen liepen. Haar schrijfstijl is heerlijk om te lezen. Echt een aanrader!

Gast
geplaatst: vandaag om 06:37 uur

geplaatst: vandaag om 06:37 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.