menu

Nochnoi Dozor - Sergej Lukjanenko (1998)

Alternatieve titels: Nachtwacht | Night Watch | Ночной Дозор

mijn stem
3,42 (20)
20 stemmen

Russisch
Fantasy / Griezel

336 pagina's
Eerste druk: Izd-vo AST, Moskou (Rusland)

Nachtwacht is het eerste deel van een vierluik over de duizend jaar oude wapenstilstand tussen het goede en het kwade in het hedendaagse Moskou. Hier leeft een groep mensen die over buitengewone krachten beschikt: de Anderen. Deze groep bestaat uit aanhangers van het Licht en van de Duisternis. Door de komst van een jongen dreigt de strijd tussen goed en kwaad weer op te leven...

zoeken in:
1,5
Dit boek schijnt in Rusland helemaal je van het te zijn, populairder dan Harry Potter en Lord of the Rings.

Ik vond het uitermate slecht. Het verhaal was chaotisch en niet interessant. De schrijfstijl is van de hak op de tak en af toe rond uit tenenkrommend.

Nee dit was drie keer niks. 1,5*

De liefhebber kan me pm-en om het boek over te nemen

avatar van FisherKing
Na dit reclame-praatje is de kans best wel futiel geworden

1,5
FisherKing schreef:
Na dit reclame-praatje is de kans best wel futiel geworden


Dat besef ik me nu ook wel een beetje ja, maar goed je weet maar nooit.

Wie bewijst mij ongelijk?

(of ik zet hem voorlopig even op 5* )

Tja, een "briljant! geweldig! 5 sterren! p.s.: wie wil dit boek van mij overkopen?" berichtje komt geloof ik ook niet helemaal geloofwaardig over?

avatar van Psychocandy
5,0
Wat wel leuk is; het tweede deel is in het Nederlands al verschenen voor de Britse en Amerikaanse versie en bovendien is het helemaal geen trilogie, maar een vierluik ! Het vierde deel is dit jaar uitgekomen.

avatar van Psychocandy
5,0
Binnenkort verwacht: Flips review van Nochnoy Dozor!

Jawel, ik heb dit boek, en zijn vervolg, Dvevnoy Dozor (Dagwacht) afgelopen donderdag voor mijn verjaardag gekregen. De avond tevoren las ik de review van Aegron, en ik was eigenlijk heel bang dat ik het met hem eens zou zijn. Gelukkig is dat tot nu toe niet het geval !

Ik ben nu ongeveer op de helft, maar het boek is zo goed, en leest zo lekker weg, dat heb ik vandaag of morgen wel uit .

avatar van Psychocandy
5,0
Nou, ik heb hem gisteravond uitgelezen; het eertste boek dat ik daarvoor uitlas was The Acid House van Irvine Welsh. Daar heb ik wel een paar weken over gedaan, ik ben sowieso niet zo'n snelle lezer, helaas, want ik vind lezen wel hartstikke leuk.

Maar goed; ik mag nu officieel de film gaan zien . Daar wacht ik denk ik wel effe mee tot ik het tweede boek heb gelezen, want ik weet al dat er stukken in de film zitten die waarschijnlijk te maken hebben met onthullingen die in Dvevnoy Dozor pas gedaan worden!

Maar goed; ik vond het boek wel erg interessant. Er werd tijd genomen om dingen uit te leggen, maar daardoor werd het verhaal niet vertraagd, wat ik sowieso al knap en goed vind. Verder vind ik de hele mythologie en de regels en wetten uit het Verdrag; het Verdrag waarin dus staat dat de Nachtwacht, bestaande uit de Lichten, 's nachts de bezigheden van de Duisteren controleert en dat de Dagwacht, bestaande uit de Duisteren, dat overdag bij de Lichten doet. Verder zitten daar een heleboel andere regels aan vast; als je niet in het verhaal zit, zal dat vast heel belachelijk lijken, maar eigenlijk is het niet meer dan logisch .

Verder is de schrijfstijl erg prettig, waardoor je door het boek heen vliegt. Ik heb het de afgelopen dagen ook druk gehad met andere dingen, want ik zou het boek denk ik wel eerder uit kunnen hebben.

Een interessant verhaal, leuke karakters en een grappige uitleg waarom wij niet van de Schemerwereld en het bestaan van de Anderen op de hoogte zijn, maken dit boek een voorlopige vijf waard, en een plaats in mijn Top-10!

avatar van geronimo
3,5
Heb 't nog niet uit. Ben nu het "derde verhaal" aan het lezen. Blijft me toch nog steeds boeien. Maar lijkt me toch het beste om de film niet te gaan zien.

avatar van Psychocandy
5,0
Niet vóór je het boek uit hebt, nee. En bedenk wel dat het eerste boek is verspreid over de eerste twee films.

avatar van Psychocandy
5,0
Heel vermakelijk, maar een vier is eigenlijk ook wel genoeg.

avatar van Psychocandy
5,0
Mochten er overigens mensen zijn die verbaasd zijn dat ze op deze pagina een verwijzing zien naar zowel de films Night Watch als Day Watch, dan komt dat omdat de gebeurtenissen in Day Watch niet gebaseerd zijn op het tweede boek, maar op de tweede helft van 't eerste boek.

4,0
Ik weet niet hoe erbij gekomen kan worden dat dit boek niet goed is. Dat het niet op de standaard manier geschreven is, voegt alleen maar aan het leesplezier toe!! Ik vond het een hele opluchting om het te lezen, eens lekker een beetje anders.
En om nu voor de verandering af en toe een zin nog eens moeten lezen omdat we te lui zijn om "echt" te lezen vind ik helemal geen problee.

Helaas net geen 4.5 (voor en 5 moet ik zowat met tranen in mn ogen hebben gezeten) omdat ik wel vind dat er af en toe iets meer uitleg had mogen zin bij nieuw geintroduceerd begrippen, zoals bijvoorbeeld die stempels bij de vampieren. Dat is iets te veel open informatie voor mij. (Ik wil dus echt ALLES uitgelegd hebben )

O ja, ik weet niet zo snel wie het zei, of hoe hij/zij het zei, maar het ging erom dat er gestopt werd met lezen op een punt. Volgens mij dat de migraine ophield. Dat is toch juist mooi?? Boeken als Harry Potter zitten vol metdat soort dingen. Die je van vreemd/gekkigheid, wel bijna aan MOET nemen. Een soort van "Tuurlijk kan dat" reactie. Hetgeen ik bij dit boek had.

Ik wil trouwens wel aangeven dat ik hiermee niemand wil aanvallen, ook al lijkt/klinkt het misschien wel zo. :S Absoluut niet mijn bedoeling, maar mijn mening mag ik toch wel zeggen? Even goede vrienden als je het boek niet leuk vind hoor.

avatar van jetie
2,5
ik heb het boek helemaal uitgelezen, maar het werd maar niet leuker. toch wil ik de film gaan bekijken uit nieuwsgierigheid. vond het erg jammer dat de 3 verhalen niet in elkaar overliepen. het zijn gewoon aparte verhalen met dezelfde personen

avatar van aphexfreak
4,0
Zeker wel een lekker boek, spannend en goed geschreven.
Heerlijk om Anton zijn gedachtes te lezen als hij nadenkt over het leven en zijn bestaan als wachter.
Dagwacht is next, zal waarschijnlijk net zo snel uit zijn als deze:P

4,0
Prima boek hoor, lees ect lekker weg en is reuze spanned

Gast
geplaatst: vandaag om 11:43 uur

geplaatst: vandaag om 11:43 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.