menu

The Cabinet of Curiosities - Douglas Preston en Lincoln Child (2002)

Alternatieve titels: De Gruwelkamer | Pendergast #3

mijn stem
3,79 (36)
36 stemmen

Engels
Thriller

445 pagina's
Eerste druk: Grand Central, New York (Verenigde Staten)

In Manhattan wordt een gruwelijke ontdekking gedaan: een ondergronds knekelhuis met de botten van tientallen slachtoffers. De moorden blijken rond 1880 gepleegd te zijn door één persoon. Deze seriemoordenaar had een obsessie met het verlengen van zijn eigen levensduur. Als na een krantenartikel over de oude moorden vrijwel identieke nieuwe moorden worden gepleegd, breekt er paniek uit in New York. FBI-agent Pendergast, journalist Bill Smithback en archeologe Nora Kelly proberen de identiteit van de moordenaar te achterhalen... voordat ze de volgende slachtoffers worden.

zoeken in:
avatar van zanacht
Vond dit een goed boek, opbouwende sfeer en zeer levendige personages.
Helaas heb ik toen door tijdgebrek het boek niet kunnen uitlezen.
Ik ga dan ook (nog) geen stem plaatsen.

4,5
Komt traag op gang dit verhaal maar als ie loopt...geweldig verhaal!

avatar van PeterW
4,5
PeterW (crew)
Dit een van de betere in de Pendergast-reeks.

4,5
Ook dit boek van Preston&child heb ik weer met veel plezier uitgelezen. De hoofdpersoon in het boek wordt buitengewoon goed en zeer interessant neergezet. Het is het soort persoon waarnaar je nieuwsgierig wordt en die je intrigeert. Alle personages worden goed neergezet en ik heb dan ook geen enkel karakter in dit boek kunnen ontdekken die eigenlijk niet zo veel van waarde voor het boek was. De spanning zit niet in het gehele boek, maar komt in krachtige momenten opzetten. Wel weten preston&child je nieuwsgierigheid heel goed op te wekken waardoor je het boek echt zo snel mogelijk wilt uit hebben.

avatar van Wade
2,5
Ik deel de eerdere meningen niet, ik heb hem uitgelezen maar was een zware dobber.
Vooral de FBI agent Pendergast levert wat non-fictie op waar ik niet mee uit de voeten kan.
Maar wanneer je non-fictie leuk vindt kan dit boek wel wat voor je zijn.

avatar van Vos1980
4,0
Persoonlijk vind ik dit een van de beste boeken van de Pendergast-reeks. Het boek boeit de hele tijd en is afwisselender dan bijvoorbeeld "Het Helse Rad". Het verhaal heeft een mysterieuze lading en een goeie climax. Mooi zoals de infrasctructuur van het 'oude' New York, met de wegen, gangen, tunnels en gebouwen uit vroegere tijden, beschreven zijn.

Perdergast, een soort moderne Sherlock Holmes, blijft een boeiend personage. De enkele zaken die soms tegen non-fictie aan liggen moet je voor lief nemen. Tenzij je er van houdt natuurlijk. Overigens vind ik "Kraaienvoer' nog steeds het beste boek uit deze reeds. De sfeer in dat verhaal is geweldig!

avatar van DMF
3,5
DMF
Vermakelijk deel in de Pendergast-reeks. Lekker mysterieus verhaal en aan het historische tintje hebben de auteurs duidelijk veel aandacht geschonken. Pendergast als hoofdpersoon blijft toch boeien, al is-ie in dit deel net wat te vaak de Superman. Hij weet alles beter, lijkt wel 90% van de talen te beheersen en kent wel erg veel trucjes die toevallig heel vaak van pas komen. Aan de andere kant is dat natuurlijk ook weer de charme van de reeks. Het is ook weer eens wat anders dan de depressieve, zuipende politieman die met tegenzin betrokken raakt bij een zaak en er toch helemaal in verdiept raakt. Leuk ook om wat van Pendergasts achtergrond te weten te komen.

* * * ½

avatar van Insignificance
4,0
Preston & Child zetten weer dik aan! En ze komen weer een heel eind. Een ander soort monster dit keer. Eigenlijk is het lange tijd een soort seriemoordenaarszaak waar een flinke schep horror om de hoek komt kijken. Met een historische tint. Allemaal prima. Idem voor het tempo.

Geen tijd te verliezen, altijd wat aan de hand en zodra het kan, is het ook nog eens best akelig en smerig. Een van de sterkste elementen wat mij betreft; het stokoude briefje in de jurk, geschreven in bloed. Erg effectief. Niet alleen krijgt het bepaalde personages in beweging, mij had het ook te pakken. En die personages zijn weer om te smullen. Geen saaie Piet of Pien te vinden hier, eentje vergeten is er niet bij. Zo heb ik me weer kostelijk vermaakt met Smithback, de journalist.

Hoe harder hij z'n best doet, hoe groter de chaos. Sowieso lopen er een stel heerlijke klunzen in rond. Stomheid van de vermakelijke soort. Hoe groter de waffels, hoe dommer ze opereren, hoe leuker hun falen en hoe groter de grijns op m'n gezicht. Escapisme van het zuiverste soort.

Gast
geplaatst: vandaag om 12:14 uur

geplaatst: vandaag om 12:14 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.