menu

Idil, een Meisje - Yasmine Allas (1998)

mijn stem
3,44 (9)
9 stemmen

Nederlands
Sociaal

128 pagina's
Eerste druk: De Bezige Bij, Amsterdam (Nederland)

Idil voelt zich gevangen in de islamitische gemeenschap waarin ze opgroeit, die de eigenwaarde van een vrouw systematisch ontkent. Ze ondergaat de rituele besnijdenis als een vernedering. Seksuele ondergeschiktheid ervaart ze wanneer eerst haar leraar Harun en daarna de haar toegewezen man, Zade, haar zonder respect gebruiken. Vluchten uit dit leven lijkt niet mogelijk, tot Idil een blanke man ziet op wie ze vanop een afstand verliefd wordt.

zoeken in:
avatar van prikadel
4,0
Een bijzonder verhaal.
Jammer dat het in zo'n dun boekje geschreven is.
Heb het gevoel dat het daardoor een beetje "afgeraffeld" is.

wel echt de moeite om te lezen.
Je kan het boek echt niet meer wegleggen als je er eenmaal aan bent begonnen.

zeker 4.0 sterren!

Ik vond het een heel goed boek. Een pakkend verhaal. Je leest het heel vlot. Je wordt van het begin tot het einde meegesleept. Sommige stukken in het boek zijn wel hard omschreven, waardoor je je beter kunt inleven met Idil. Een echte aanrader!

avatar van Lalage
4,0
Dit is een dun boek met een indrukwekkend verhaal over een Somalisch meisje. Ze wordt mishandeld door haar vader, haar koranleraar en later door haar echtgenoot. Haar besnijdenis bezorgt je echt rillingen. Het is allemaal zonder opsmuk beschreven. Je wilt eigenlijk niet weten dat dit gebeurt, maar toch is het een verhaal dat verteld moet worden, want het gebeurt wel…

Gast
geplaatst: vandaag om 06:52 uur

geplaatst: vandaag om 06:52 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.