menu

Logica voor Idioten - Herman Brusselmans (1997)

mijn stem
3,10 (24)
24 stemmen

Nederlands
Humoristisch

266 pagina's
Eerste druk: Prometheus, Amsterdam (Nederland)

We maken kennis met Brusselmans' leven in de periode van augustus 1996 tot en met februari 1997, een van de woeligste perioden in de Belgische geschiedenis. Waarom blijft men zoeken naar wat onvindbaar is? Was vroeger alles beter? Wat is hieromtrent de rol van het geheugen? Wat is het logische verschil tussen goede en foute idioten? Hoe komt het dat de succesvolste schrijver van Vlaanderen definitief ophoudt met autobiografieën schrijven?

zoeken in:
4,0
nr. 77 in de flop 100?? Wat hebben de meesten toch tegen de heer Brusselmans?

Ik vond 't wel een aardig boek. Niet het beste dat ik ooit heb gelezen, zeker niet, maar het maakte me wel geïnteresseerd in het andere werk van Brusselmans. Ik heb er geen spijt van gehad deze te lezen.

Iokanaan
totaal niet mijn auteur, noch genre, maar ik heb me uitstekend vermaakt. helaas.

3,5*

4,0
Iokanaan schreef:
totaal niet mijn auteur, noch genre, maar ik heb me uitstekend vermaakt. helaas.

3,5*


hehe en zo hoort het

2,0
Ik ga mijn ervaring van het boek even neerpennen door - luiwammes als ik ben - even te quoten uit het boek zelf:

"Waar het om gaat is dat Logica voor Idioten van Herman Brusselmans een roman is waarover je na een pagina of vijftig zegt: "Hmm, prima roman"; waarover je na honderd pagina's zegt: "Hoe zit dat hier? Gaat er nog iets gebeuren waar ik van opkijk?", en waarover je na de laatste pagina zegt: "En dat prul heb ik daadwerkelijk helemaal uit zitten lezen?! Tjonge, dan had ik beter een vadem prei kunnen planten."

Nu is dat misschien nogal cru gezegd, want er waren ook enkele passages die ik wel kon smaken (het Michelle Martin-gedeelte dat erin geweven zit, het gesprek met de matrassenman) en ook enkele droge humormomenten: "Op een keer had hij zijn voeten op de rand van de open haard gelegd om ze te warmen en zijn voeten vatten vlam en hij brandde dood.".

Toch vond ik het vooral nonsens waar ik te weinig mee moest lachen dus een hoog cijfer kan ik dit boek echt niet geven. Ook is het boek vooral geschreven in ofwel erg veel korte zinnen ofwel in complexe zinnen over psychologie en andere filosofische overpeinzingen. Dit zorgt ervoor dat het boek minder vlot leest dan ik gedacht had en ook mijn normale gevoel: "een boek moet dezelfde dag uit zijn als ik erin begin" kwam nooit bovendrijven.

Daarom een pover tweetje.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:22 uur

geplaatst: vandaag om 11:22 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.