menu

The Pardon - James Grippando (1994)

Alternatieve titel: Gratie

mijn stem
3,67 (3)
3 stemmen

Engels
Thriller

320 pagina's
Eerste druk: HarperCollins, New York (Verenigde Staten)

Jack Swyteck, de advocaat van de ter dood veroordeelde Fernandez, ontvangt een dag voor de executie vertrouwelijke informatie die de onschuld van zijn cliënt bewijst. In een laatste poging Fernandez van de elektrische stoel te redden, pleit Jack om gratie bij zijn vader, de gouverneur van Florida. Deze, een fel voorstander van de doodstraf, weigert echter. Een weigering die verstrekkende gevolgen zal hebben... Een vriend van Fernandez zweert wraak en smeedt een duivels plan: Jack ter dood laten veroordelen voor een moord die hij niet heeft begaan en zijn vader het terechtstellingsbevel laten tekenen.

zoeken in:
4,0
Een debuut en een uitstekend debuut ook. Het is een rechtbankthriller geworden met spanning en genoeg ontwikkelingen om de lezer bij de les te houden. Het boek leest dan ook gemakkelijk weg. Als je dit boek vergelijkt met bijvoorbeeld een 'Perry Mason' verhaal van Erle Stanley Gardner van een aantal jaren terug, heeft dit boek meer inhoud en spanning. Ik kom tot 4 **** omdat het een geslaagd debuut is.
In 2017 kreeg Grippando de Harper Lee Prijs voor Legal Fiction voor zijn boek 'Gone Again' uit 2016, dat overigens niet in het Nederlands is uitgebracht.

Gast
geplaatst: vandaag om 18:45 uur

geplaatst: vandaag om 18:45 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.