menu

Leadership and Self-Deception - The Arbinger Institute (2008)

Alternatieve titels: Leiderschap en Zelfbedrog | Getting out of the Box

mijn stem
4,50 (1)
1 stem

Engels
Ideeƫnliteratuur

184 pagina's
Eerste druk: Berrett-Koehler, San Francisco (Verenigde Staten)

"Leiderschap en Zelfbedrog" introduceert een belangrijk nieuw concept in de organisatieleer. Het toont dat de problemen die in de meeste organisaties optimale prestaties in de weg staan, veroorzaakt worden door een vrij onbekend probleem dat zelfbedrog heet. Mensen die hier last van hebben, leven en werken alsof ze zitten opgesloten in een kader. Ze zijn blind voor de realiteit van de wereld en ondermijnen prestaties - zowel die van henzelf als van anderen. Het probleem is dat ze, doordat ze ingekaderd zitten, niet inzien dat ze prestaties ondermijnen. Daardoor veranderen ze niet, en hun resultaten dus ook niet. "Leiderschap en Zelfbedrog" toont aan wat zelfbedrog is, hoe mensen vast komen te zitten, waarom dit hun prestaties ondermijnt en - het belangrijkste - wat de oplossing is.

zoeken in:
avatar van Sandth
4,5
Gelezen in mei 2006, januari 2007 en september 2008.

In dit boek wordt in een makkelijk taal verteld over zelfbedrog en het kader. Omdat het in zo'n makkelijke taal is geschreven is het boek snel uitgelezen en blijft de tekst goed hangen in je hoofd. Dit boek hoort bij één van de betere boeken die ik heb gelezen.

Gast
geplaatst: vandaag om 23:54 uur

geplaatst: vandaag om 23:54 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.