menu

Across the River and into the Trees - Ernest Hemingway (1950)

Alternatieve titel: Over de Rivier en onder de Bomen

mijn stem
2,38 (4)
4 stemmen

Engels
Oorlog

320 pagina's
Eerste druk: Charles Scribner's Sons, New York (Verenigde Staten)

Cantwell, een gepensioneerd kolonel uit het Amerikaanse leger, gaat enkele jaren na de Tweede Wereldoorlog terug naar Italië, om daar de plek op te zoeken waar hij in de Eerste Wereldoorlog bijna onthoofd werd. In afwachting van zijn naderende dood geniet hij van het leven en overpeinst hij zijn tijd als officier in het leger. Een tijd waar hij met bittere gevoelens aan terugdenkt.

zoeken in:
avatar van thomzi50
2,5
Mijn eerste Hemingway - geen gelukkige kennismaking. Een vrij saai boek, geschreven in de strakke, sobere stijl waar Hemingway (geloof ik) om bekend staat. Dat leest prettig weg, alleen zijn de scènes vaak nogal lang, richtingloos. Op diverse sites lees ik dat Hemingway er allerlei diepere lagen en thema's in verwerkte, dat deze roman op veel manieren te lezen valt, dat er talloze analyses van te maken zijn. Leuk en aardig, maar ik verveelde me steeds meer tijdens het lezen, de personages bekoorden me niet, en ook voor de kolonel - die ik aanvankelijk wel sympathiek vond - kreeg ik steeds minder gevoel. Eenmaal aan het einde van de roman interesseerde het me eigenlijk niet meer wat er met wie dan ook gebeurde. Ik kan me niet voorstellen dat dat de plek is waar Hemingway me wilde hebben. Wat hij dan wel precies beoogde met deze tamme roman is me niet helemaal duidelijk. Helaas, kom echt niet verder dan 2,5*.

Gast
geplaatst: vandaag om 01:50 uur

geplaatst: vandaag om 01:50 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.