menu

The Given Day - Dennis Lehane (2008)

Alternatieve titel: De Infiltrant

mijn stem
3,87 (15)
15 stemmen

Engels
Historisch

720 pagina's
Eerste druk: Morrow, New York (Verenigde Staten)

'De infiltrant' is het verhaal van Danny, politieman en de rechtschapen zoon van een inspecteur van politie, wiens leven totaal verandert in één fataal jaar dat wordt gekenmerkt door anarchistische aanslagen, een politiestaking en het vertrek van de gevierde honkballer Babe Ruth naar de New York Yankees. Centraal staan twee families - één blank, één zwart - die in het Boston van 1918 worden meegevoerd door de maalstroom van de geschiedenis. Terwijl de personages van Lehane in een turbulente wereld proberen een nieuw leven op te bouwen, gaan ze gezamenlijk de confrontatie aan met de opstekende storm van verandering.

zoeken in:
avatar van smoozycat
5,0
Voor dit boek heb ik geen woorden. Daarom citeer ik wat er op de achterflap dtaat Het is eenrijk en overtuigend epos Lezers bereidt u er op voor ervan te genieten. Een grandioos boek dat niet weg te leggen is.

3,0
Het boek biedt een goed inkijkje in de roerige tijden in Amerika vlak na WO1. Als roman schiet het echter te kort, voornamelijk omdat er teveel geschiedkundige feitjes in het boek worden gepropt. De karakters en verhaal sneeuwen daardoor een beetje onder. Toch leuk om te lezen als je geïnteresseerd bent in Amerikaanse geschiedenis.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:30 uur

geplaatst: vandaag om 14:30 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.