menu

Lust for Life - Irving Stone (1934)

Alternatieve titel: Het Leven van Vincent van Gogh

mijn stem
4,00 (4)
4 stemmen

Engels
Biografie / Sociaal

489 pagina's
Eerste druk: Longmans, Green and Co., Londen (Verenigd Koninkrijk)

In deze biografische roman, die gebaseerd is op getuigenissen en vooral op de briefwisseling tussen Vincent en zijn broer, verhaalt Stone van de jaren waarin de jongeling Vincent zijn roeping tot het ambt van predikant volgt; van de bittere armoede te midden van de Belgische mijnwerkers in de Borinage; van het ontwakende artistieke talent en de moeizame jaren van oefening in het Brabantse land; van de gelukkige jaren in Parijs en de erkenning door de door hem zo bewonderde impressionisten; van de krankzinnig-geniale explosie van creativiteit die hij onder de brandende zon van Arles beleeft; van de waanzin en van de definitieve aftakeling.

zoeken in:
avatar van cortez
3,5
Indrukwekkende biografische roman die je meesleurt in het leven van Van Gogh. Dit boek maakt dat je het werk van de schilder veel intenser kunt beleven en begrijpen.

avatar van the Cheshire cat
4,5
"Normaliteit is een geplaveide weg. Je kunt er goed op lopen, maar er zullen nooit bloemen op groeien."

- Vincent van Gogh

Gast
geplaatst: vandaag om 09:32 uur

geplaatst: vandaag om 09:32 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.