menu

Only Revolutions - Mark Z. Danielewski (2006)

Alternatieve titel: Niets dan Omwentelingen

mijn stem
4,50 (1)
1 stem

Engels
Fantasy

360 pagina's
Eerste druk: Pantheon Books, New York (Verenigde Staten)

Sam en Hailey zijn twee tieners die nooit oud worden. Beiden gaan ze op een reis door Amerika, met als doel het verleden te ontlopen. Ze springen van stad naar stad en van tijdsperiode naar tijdsperiode. Hun verhalen kruisen elkaar, en wanneer het één stopt, begint het ander. Maar waar is het begin en waar is het eind?

zoeken in:
avatar van Raskolnikov
Dit boek heb ik niet helemaal uitgelezen. Het kon dan ook wel eens het eerste boek in mijn handen zijn waarvan dat niet per se de bedoeling is. Zonder enige voorkennis is dit vooral een ontregelende leeservaring: ja, het is een boek met een kaft en pagina’s vol tekst… maar hoe moet ik dit aanvliegen? Zoals de titel al suggereert kan het van 2 kanten gelezen worden, in een circulaire vorm. Ik voelde me, na een leven vol uitsluitend lineair opgebouwde teksten tamelijk onthand. Een leuke ontregeling wel, die een ander soort onderzoekend lezen oplevert dan gewend. Als de constructie eenmaal grip op zich laat krijgen en de bedoeling iets meer gaat dagen, is het wel steeds meer de ondoorgrondelijke poëzie die overblijft. Daar kan James Joyce nog een puntje aan zuigen. Het verschil met een Ulysses is echter wel dat ik hier totaal geen aanknopingspunten kon vinden meer uit de tekst te halen dan een stroom schijnbaar willekeurige woorden en zinnen.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:21 uur

geplaatst: vandaag om 10:21 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.