menu

Herfstlied - Simone van der Vlugt (2009)

mijn stem
3,39 (31)
31 stemmen

Nederlands
Thriller

288 pagina's
Eerste druk: Anthos, Amsterdam (Nederland)

Als journaliste voor de cultuurpagina van het Leidsch Dagblad heeft Nadine het prima naar haar zin, maar eigenlijk zou ze het liefst schrijfster worden. Net als ze erin slaagt een uitgever voor haar werk te interesseren, wordt Leiden opgeschrikt door de moord op een jonge vrouw. Samen met haar collega’s zit Nadine boven op het nieuws, waar ze steeds meer bij betrokken raakt. Als de vermoorde vrouw uiterlijk een sterke gelijkenis met Nadine blijkt te vertonen, kan ze de gebeurtenissen niet meer als toeval afdoen en beseft ze dat zij en haar zestienjarige dochter Mariëlle gevaar lopen. Vooral als de moordenaar meer slachtoffers maakt, die allemaal in Nadines omgeving verkeren.

zoeken in:
hinie
Leuk tussendoortje wat lekker vlot uitleest. Halverwege dacht ik dat het plot nog erg voor de hand zou liggen. Pas over de helft wordt de spanning opgevoerd, is de dader toch niet wie je dacht dat het was en wordt je steeds nieuwsgieriger om door te lezen. De titel vind ik overigens niet goed matchen met het verhaal. Herfstlied is niet zo goed als Blauw Water, maar wel leuk.

avatar van Dee-e
4,0
Over het algemeen lees ik de boeken van Simone met veel plezier. Ook dit was geen straf. Ik vond het wat stroef en traag beginnen. Ik had helaas niet direct binding met de personages, maar de spanning die net over de helft van het boek begon, maakte het helemaal goed. De moordenaar kwam wat onverwachts en ik vond de plot wat ongeloofwaardig, maar ik heb wel genoten.

3,0
Geen onaardig boek, maar meer dan een tussendoortje is het niet. De eerste honderd bladzijden kabbelen rustig voort en er gebeurt niet veel, behalve dat duidelijk wordt dat de hoofdpersoon, ook schrijfster, het niet gemakkelijk heeft gehad in haar leven.

avatar van Arkan
3,0
Na enkele toppers gelezen te hebben van Simone van der Vlugt, was dit een tegenvaller.

Heel simplistisch geschreven en het leek niet op gang te komen.
Pas halverwege het boek wordt het spannend.
De titel slaat ook nergens op.

Het voordeel waardoor het me toch nog een beetje kon bekoren was het einde? Alhoewel de meeste gebeurtenissen heel voorspellend waren, had het einde van het boek toch een verrassing in petto.

Als vakantieboek valt het nog wel te pruimen.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:58 uur

geplaatst: vandaag om 11:58 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.