menu

Just Listen - Sarah Dessen (2006)

Alternatieve titel: Ik Moet Je Iets Vertellen

mijn stem
3,88 (4)
4 stemmen

Engels
Jeugdboek
Humoristisch / Romantiek

371 pagina's
Eerste druk: Viking, New York (Verenigde Staten)

'Ik ben Annabel. Ik ben de geluksvogel die alles heeft. Uiterlijk van een model, intelligent, geweldige sociale contacten. Ik heb enorm geluk, nietwaar? Mijn beste vriendin Sophie verspreidt roddels over me. Mijn familie valt langzaam uit elkaar. Het ziet ernaar uit dat dit een lange, eenzame zomer gaat worden, gevuld met geheimen en stiltes. Maar ik heb een jongen ontmoet die me niet laat verstoppen. Hij is een van deze intense types, geobsedeerd met muziek en totaal niet bang voor een confrontatie. Hij dwingt me te luisteren. Zal ik ooit de moed vinden om hem te vertellen wat er echt is gebeurd in de nacht dat Sophie en ik stopten met vrienden zijn?'

zoeken in:
5,0
Annabel Greene is het mooie meisje dat álles heeft: leuke vriendinnen, een lieve familie en een bijbaan als model. Samen met haar beste vriendin Sophie is ze hartstikke populair. Maar op een avond is dat allemaal in één klap voorbij. Annabel heeft opeens geen vrienden meer. Ze voelt zich eenzaam en weet niet wat ze moet doen. Ze heeft ook niets aan haar familie – haar zus Kirsten is in New York en zus Whitney heeft een eetstoornis en zo haar eigen problemen. Annabel begint na de zomer helemaal alleen op school. Ze heeft niemand om mee om te gaan. Op een gegeven moment raakt ze aan de praat met Owen, een einzelgänger die altijd met z’n mp3-speler op z’n hoofd rondloopt. Alles begint er weer iets rooskleuriger uit te zien en beetje bij beetje komen Owen en Annabel steeds dichter bij elkaar. Dat komt ook doordat Owen altijd eerlijk is en Annabel dat ontzettend tof vindt. Owen moedigt haar aan ook eerlijk te zijn. Maar zal Annabel hem vertellen wat er echt gebeurde, de nacht dat haar hele wereld aan het wankelen werd gebracht?
Geen typische chicklit, maar wel grandioos geschreven jeugdliteratuur met herkenbare emoties en een duidelijke ontwikkeling van de hoofdpersoon. Auteur Sarah Dessen weet schijnbaar moeiteloos onderliggende thema’s op een aansprekende manier te beschrijven voor jongeren. Muziek speelt een belangrijke rol in deze roman en staat ook in verband met de thema’s – eerlijkheid en conflicten hanteren. Doordat de verhaallijn langzaam wordt opgebouwd, is de waarheid aan het einde des te onthutsend. In de Verenigde Staten zijn de boeken van Sarah Dessen bestsellers en dat vind ik niet vreemd. Lezen dus als je van jeugdliteratuur houdt!

Gast
geplaatst: vandaag om 05:58 uur

geplaatst: vandaag om 05:58 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.