menu

La Ciudad de las Bestias - Isabel Allende (2002)

Alternatieve titel: De Stad van de Wilde Goden

mijn stem
3,50 (19)
19 stemmen

Spaans
Jeugdboek
Avontuur

304 pagina's
Eerste druk: Plaza y Janés, Barcelona (Spanje)

Kate Gold is reisboekenschrijfster, excentriek en voor de duivel niet bang. Op een dag komt haar vijftienjarige kleinzoon Alex logeren, juist als ze de opdracht heeft aangenomen om in het Amazonegebied de 'beesten' op te sporen, onbekende wezens die ongelooflijk sterk zijn en een dodelijke stank verspreiden. Alex en Kate sluiten zich aan bij een expeditie, die bestaat uit een bonte verzameling mensen. Onder hen een aantrekkelijke vrouwelijke arts, een arrogante antropoloog, een fotograaf, een puissant rijke ondernemer, enkele soldaten en een Braziliaanse gids met zijn twaalfjarige dochter Nadia, met wie Alex veel optrekt. Nadia kan praten met dieren en heeft een zesde zintuig, waar Alex met zijn stadse manieren aanvankelijk schamper over doet. Ieder van de deelnemers heeft zo zijn eigen redenen om de jungle in te trekken. Na een gevaarlijke reis raakt de expeditie in de dodelijke greep van de 'beesten'. Alex en Nadia worden door een indianenstam die nog nooit met de westerse beschaving in contact is geweest, ontvoerd naar de stad van de wilde goden, een mythische wereld die in niets lijkt op wat zij kennen.

zoeken in:
*Chrissie*
Heel mooi boek. Je leest veel over een andere cultuur en de verhalen ervan. Zeker leuk om met je hoofd even helemaal weg te zijn, het boek zorgt daar zeker van. De vervolgen, Het rijk van de gouden draak en Het woud van de pygmeeen zijn ook zeker een aanrader.

3,5*

avatar van cortez
3,0
Eerste en meteen ook beste boek uit Allendes jaguar/adelaar trilogie.
De schrijfster weet je met haar vlotte stijl in een volledig andere leefwereld te brengen, het fantastische element in het verhaal wordt vanuit dat oogpunt wel aanvaard; toch vind ik het in de twee volgende
boeken vaak een gemakkelijkheidsoplossing vormen. Blijft leuk door
het ontspannende karakter, en nogmaals, de vertelstijl van Allende.

Gast
geplaatst: vandaag om 07:48 uur

geplaatst: vandaag om 07:48 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.