menu

A Perfect Spy - John le Carré (1986)

Alternatieve titel: Een Volmaakte Spion

mijn stem
4,42 (6)
6 stemmen

Engels
Spionage / Psychologisch

475 pagina's
Eerste druk: Hodder & Stoughton, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Magnus Pym, Britse ambassaderaad in Wenen, wordt plotseling vermist. Men neemt aan dat hij is overgelopen en de jacht wordt ge0pend op de verdwenen echtgenoot, toegewijde vader en jarenlange geheim agent. Het blijkt dat Pym’s leven geheel is opgebouwd uit geheimen. De opvoeding door een dominante vader (en grootschalige oplichter) heeft hem voorbereid op de strakke leiding van zijn twee mentors die hem al vanaf zijn zeventiende onder hun hoede hebben. Hij is de perfecte spion geweest en zijn leven is een doolhof geworden.

zoeken in:
avatar van Pythia
5,0
In A Perfect Spy worden de karakters van de hoofdpersonen meer uitgediept en gaat het wat minder om de spionage actie.
Daarnaast is dit zijn meest autobiografische verhaal. Lynndianne Beene, die een biografie over hem heeft geschreven, citeert zijn uitspraak over dit boek : "Het schrijven van "A Perfect Spy" had het advies van een psychiater kunnen zijn". Hij had een nogal bijzondere vader, net als Magnus Pym.

Volgens Philip Roth de beste Britse roman van na de WO II.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:49 uur

geplaatst: vandaag om 14:49 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.