menu

An Autobiography - Angela Davis (1974)

Alternatieve titels: Angela Davis. Een Autobiografie | Angela Davis: With My Mind on Freedom

mijn stem
geen stemmen

Engels
Autobiografisch / Politiek

399 pagina's
Eerste druk: Random House, New York City (Verenigde Staten)

Angela Davis was de eerste vrouw op de Most Wanted Criminals lijst van de F.B.I., door de Staat California beschuldigd van ontvoering, samenzwering en moord in de Marin County Courthouse schietpartij. Later werd zij vrijgesproken. Ze was communist, feminist, intellectueel en verbonden aan de Black Panther partij, kortom symbool van de roerige jaren zestig. In dit boek vertelt zij het verhaal van haar leven als zwarte strijdster voor vrijheid in Amerika. In deze autobiografie vertelt activiste Angela Davis echter niet alleen haar eigen fascinerende verhaal, maar ook dat van een veranderende wereld. Over klasse en identiteit, marxisme, Cuba, feminisme en politiegeweld. Maar ook over de noodzaak om te sensibiliseren, organiseren en mobiliseren.

zoeken in:
avatar van the Cheshire cat
Dit lijkt me nou een tof boek!

Wat ik zo mooi vind aan activisten als Angela Davis is dat ze zich niet alleen inzetten voor gelijkheid van ras, gender, etc.., maar zich ook duidelijk verzetten tegen speciësisme. Activisten als Rosa Parks, Dexter Scott King "zoon van" en Alice Walker vallen hier ook onder, overigens. Want als je pleit voor geweldloosheid en rechtvaardigheid en dergelijke, dan horen daar ook de dieren bij, vind ik. Ik herinner me nog de demonstrant die tijdens de George Floyd protesten vorig jaar in Amerika een dood varkenshoofd omhooghield. Daar heb ik me dus echt dood aan zitten ergeren.

Angela Davis: "The abuse of animals is a direct consequence of global capitalism".

Gast
geplaatst: vandaag om 09:38 uur

geplaatst: vandaag om 09:38 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.