menu

Een Gat in de Grens - Guus Kuijer (1975)

mijn stem
3,50 (6)
6 stemmen

Nederlands
Jeugdboek
Avontuur

104 pagina's
Eerste druk: Querido, Amsterdam (Nederland)

Twee jongens en een meisje worden door de politie gezocht omdat ze van huis zijn weggelopen. Zij verbergen zich in een onderaardse hut. Om aan geld te komen voor eten en drinken besluiten ze hun ervaringen als 'nieuws' te verkopen aan succesjournalist Huib Hollemans van de sensatiekrant 'De Volksbazuin'. Deze gaat natuurlijk gretig in op het aanbod en zorgt voor opzienbarende verslagen van hun belevenissen, waarin het met de waarheid niet zo nauw genomen wordt. Als de zee echter voor hem te hoog wordt en men zijn medeweten als medewerking zou kunnen gaan uitleggen, brengt hij de politie op de hoogte van het feit dat het drietal van plan is Nederland te verlaten.

zoeken in:
Ted Kerkjes
Een erg geslaagd boek.
Tegen het einde vond ik het steeds spannender worden. Jammer dat ik de achterkant van het boek al gelezen had, want dat bedierf wel het één en het ander. Goed dat dit op BoekMeter is weggelaten! Het einde is erg sterk.
Guus Kuijers schrijfstijl is erg vlot. Het heeft veel rake typeringen. De journalist is vooral knap neergezet. Wat een lul. Zijn gedachten waren erg leuk om te lezen.

Ik ga zeker meer van Kuijer lezen.

Gast
geplaatst: vandaag om 09:23 uur

geplaatst: vandaag om 09:23 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.