menu

God's Grace - Bernard Malamud (1982)

Alternatieve titel: De Gratie Gods

mijn stem
3,38 (4)
4 stemmen

Engels
Humoristisch / Sprookje

197 pagina's
Eerste druk: Farrar Straus Giroux, New York (Verenigde Staten)

God is de mensheid zat en stuurt na een nucleaire oorlog een tweede zondvloed om de mensheid nu eens voorgoed uit te roeien. Nadat alles wat opklaart blijkt dat hij één persoon is vergeten: Calvin Cohn. Cohn krijgt van God een tweede kans, en probeert als een soort Robinson Crusoë en laatste der mensheid een beschaving op te bouwen op een onbewoonde wereld.

zoeken in:
avatar van Wickerman
Met The tenants en The assistant schreef Malamud twee van mijn favoriete werken. Na het ietwat teleurstellende The natural, begon ik zomer op aanraden van Lalage aan dit boek.

God’s Grace is een hele mooie distopische roman, met zeker in het begin veel humor. Naar mate het boek vordert komen diverse ethische vraagstukken naar voren. Het boek zet daardoor aan tot nadenken. Hiermee vult het boek veel van mijn wensen bij het lezen. Zeker een aanrader en minder donker qua sfeer dan het andere werk van Malamud die ik hierboven noemde. Dank, Lalage!

avatar van Lalage
Wickerman Fijn dat het je beviel! Het ligt hier nog steeds op de stapel naast mijn leesstoel om herlezen te worden.

Gast
geplaatst: vandaag om 09:41 uur

geplaatst: vandaag om 09:41 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.