menu

Berlin Game - Len Deighton (1983)

Alternatieve titel: Voorspel in Berlijn

mijn stem
3,75 (2)
2 stemmen

Engels
Spionage

301 pagina's
Eerste druk: Hutchinson, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Een Oost-Duitse informant voor de Britse geheime dienst voelt zich niet meer veilig en wil naar West-Berlijn gehaald worden. De enige die hij daarvoor voldoende vertrouwt is Bernard Samson. Bernie leidt al vijf jaar een rustig leven, is gelukkig getrouwd, heeft twee kinderen, woont in Londen. Hij is opgegroeid in naoorlogs Berlijn en dat is de tweede reden waarom hij de enige geschikte kandidaat is voor deze missie. Hij krijgt geen keus. Gaandeweg wordt steeds minder duidelijk wie te vertrouwen is.

zoeken in:
avatar van Pythia
4,0
Berlin Game vormt met de twee volgende delen, Mexico Set en London Match, een trilogie over Bernard Samson, een sympathiek personage om mee mee te leven. De familiekroniek 'Winter' levert de historisch verantwoorde achtergrond, maar is niet noodzakelijk om de verhalen te kunnen volgen. In elk (op zichzelfstaand) deel wordt een stukje van een onderliggende intrige onthuld. Het is een zoektocht naar degene(n) die iedere missie (bijna) onmerkbaar tegenwerkt(werken).

Als je gegrepen bent door deze spannende serie spionageverhalen kun je je hart ophalen aan twee volgende, bijbehorende, trilogieën. Spy Hook, Spy Line, Spy Sinker en Faith, Hope , Charity, aan het eind waarvan Echt alles duidelijk is.

De Nederlandse vertalingen heten: Voorspel in Berlijn, Overspel in Mexico, Naspel in Londen; Spionnen Horen, Spionnen Zien, Spionnen Zwijgen; Geloof, Hoop, Liefde.

Gast
geplaatst: vandaag om 20:32 uur

geplaatst: vandaag om 20:32 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.