menu

Dinas Bok - Herbjørg Wassmo (1989)

Alternatieve titel: Het Boek Dina

mijn stem
3,86 (18)
18 stemmen

Noors (Bokmål)
Streek/Familie

544 pagina's
Eerste druk: Gyldendal, Oslo (Noorwegen)

Dina’s leven speelt zich af in de eerste helft van de vorige eeuw, in het barre noorden van Noorwegen. Daar veroorzaakt Dina, als onschuldig kind van vijf, haar moeders dood. Na een eenzame jeugd wordt de verwilderde Dina, vijftien jaar oud, uitgehuwelijkt aan de vijftigjarige Jacob Grønelv, om na diens onopgehelderde dood de scepter over zijn landgoed Reinsnes te zwaaien. Dina's ongeremde sensualiteit heeft op de mannen in haar omgeving een even betoverend als verwoestend effect. Dina zet iedereen naar haar hand totdat de geheimzinnige Zjukovsky haar leven binnenstapt. Zal hij ontkomen aan Dina's grillige gevoel voor rechtvaardigheid?

zoeken in:
4,5
Een boek met een sterk begin en straf einde, en de 500 bladzijden daartussen vervelden ook nooit. Het past mooi in het lange rijtje Noorse geslachtsromans, waarbij meestal een (here-)boerenfamilie gevolgd wordt doorheen de tijden. Alleen is het hoofdpersonnage Dina toch echt een speciaal geval. Je hebt wat moeite om sympathie te voelen bij haar lichte autistische (?) trekjes, langs de andere kant doet ze het toch maar (haar mannetje staan), ondanks alles.
Gelezen in het Noors, en dat was best lastig, ook al door de dialogen in het noordelijk dialect.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:29 uur

geplaatst: vandaag om 10:29 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.