menu

Ruslan i Lyudmila - Alexander Poesjkin (1820)

Alternatieve titels: Roeslan en Ljoedmila | Руслан и Людмила

mijn stem
3,33 (6)
6 stemmen

Russisch
Gedichtenbundel
Sprookje

96 pagina's
Eerste druk: Raduga, Moskou (Rusland)

Tijdens het huwelijksfeest van Prins Roeslan en Ljoedmila, dochter van de Prins van Kiev, wordt de bruid in spé ontvoerd door tovenaar Tsjernomor. Ljoedmila’s vader roept alle machtige krijgers en helden op om haar te redden. Degene die dat voor elkaar krijgt mag alsnog met Ljoedmila trouwen. Vol goede moed gaat Roeslan op zoek naar zijn geliefde. Maar gaat het hem op tijd lukken zijn geliefde terug te vinden...?

zoeken in:
avatar van mjk87
1,5
Niet slecht, maar het verhaal boeide me niet. Dit is duidelijk een sprookje met allemaal tovenaars en de halve Griekse mytholgie en en hoop namenstrooijerij soms dat het je duizelt. Dat leest niet even prettig weg, maar zo'n sprookje in dichtvorm werkte voor mij simpelweg niet. Op een of andere manier zit er in proza dan meer geloofwaardigheid en is dit in poëzievorm meer een bundeling regels dan een mooi verhaal. 1,5*.

Gast
geplaatst: vandaag om 19:54 uur

geplaatst: vandaag om 19:54 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.