menu

Koning voor een Dag - Jan van Aken (2008)

mijn stem
3,62 (4)
4 stemmen

Nederlands
Historisch / Biografie

270 pagina's
Eerste druk: Querido, Amsterdam (Nederland)

De lelijke Hipponax, zoon van een wagenmaker, weet al vroeg enige populariteit te verwerven met zijn poëtische gaven en zijn scherpe tong. Als hij zijn zinnen zet op het meisje Arète, en zij niet ongevoelig blijkt voor zijn charmes, raakt de dichter verwikkeld in een levenslange strijd met haar invloedrijke familie. Door toedoen van Arètes broer,de beeldhouwer Boupalos, wordt Hipponax zelfs verbannen uit zijn geboortestad.

zoeken in:
avatar van Pecore
4,0
Een typische Jan van Aken, dit boek. Met gevoel voor humor en de nodige eruditie neemt hij je mee op avontuur door Klein-Azië en Egypte, 6e eeuw voor Christus. Maar of het nou de Klassieke oudheid is of de vroege of late middeleeuwen, Van Aken weet elke periode overtuigend naar zijn hand te zetten. Zo ook nu weer.

Gast
geplaatst: vandaag om 05:49 uur

geplaatst: vandaag om 05:49 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.