menu

De Vriendschap - Connie Palmen (1995)

mijn stem
3,32 (56)
56 stemmen

Nederlands
Sociaal

311 pagina's
Eerste druk: Prometheus, Amsterdam (Nederland)

Catherina Buts, ofwel Kit, is een gewoon meisje in Nederland, dat met haar ouders en haar drie broers thuis woont. Na de vakantie moet ze naar school, waar ze een nieuw meisje leert kennen, ze heet Barbara Callenbach maar ze wil Ara genoemd worden. Ara is een zigeuner, ze is nogal dik en ze lijdt aan woordblindheid. Tussen beide meisjes ontstaat een speciale band.

zoeken in:
avatar van xSarah
4,0
Het boek is onderverdeeld in drie delen, waarvan de eerste twee het interessantst waren en het vlotst lazen. Het laatste deel is veel filosofischer en leest veel minder vlot, omdat je er meer bij moet nadenken. De sfeer van het boek slaat er totaal om en je zit er, meer dan in de eerste twee delen, gevangen in het gedachtegoed van Kit. Er worden ook steeds minder gebeurtenissen omschreven, waardoor het boek naar het einde toe iets saaier werd. Ze blijft maar doordrammen over verslavingen en nog meer van die dingen en daar werd ik een beetje depressief van. Toch vond ik dit een meer dan degelijke roman, die volgens mij een beetje ondergewaardeerd is.

avatar van the Cheshire cat
4,5
Een vader die een tamme kauw voor je mee naar huis brengt, een moeder die je achterop de
fiets meeneemt naar de Végé om er boodschappen te doen, zéér herkenbaar, voor mij tenminste.
Een tijd geleden dat ik De Vriendschap las, maar toen was ik er goed van onder de indruk. Later
ben ik Connie Palmen wel kwijtgeraakt, helaas genoeg.

avatar van Lalage
3,5
De vriendschap tussen Kit en Ara is prachtig beschreven en er zijn erg rake uitspraken bij. Tot tweederde leest het als een trein, daarna wordt het wel erg filosofisch.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:24 uur

geplaatst: vandaag om 10:24 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.