menu

Los Doce Cuentos Maravillosos - Fabiola (1955)

Alternatieve titels: Twaalf Wonderlijke Sprookjes | De Sprookjes van Koningin Fabiola

mijn stem
3,20 (5)
5 stemmen

Spaans
Jeugdboek / Verhalenbundel
Sprookje

79 pagina's
Eerste druk: Sinople, Madrid (Spanje)

Het bekendste sprookje van koningin Fabiola is wel de 'Indische Waterlelies' waarin een lelijke heks zeven maanfeetjes betovert en hun schoonheid wegneemt, om ze vervolgens in waterlelies te veranderen. Daarnaast bevat dit boek ook andere verhalen, zoals dat waarin de slakken hun huisje kregen, of het verhaal van een meisje dat voor haar edelmoedig gedrag door Jezus wordt beloond.

zoeken in:
avatar van Freud
3,0
Wat oubollig en erg braaf allemaal (het slotverhaal is het ergst van al ), maar stiekem toch ook wel mooi. Als kind vond ik het sprookjes zoals alle andere, inmiddels ben ik wel een heel deel vergeten. Maar ik denk dat we het boek nog wel ergens hebben staan!

avatar van PeterW
3,5
PeterW (crew)
Ach, de Indische Waterlelies maken de zaak onsterfelijk.

avatar van Arkan
3,0
Inderdaad allemaal heel erg braaf, en elk verhaal met een heel erg duidelijke les, een voorbeeld van hoe je moet leven en hoe "wie goed doet, goed ontmoet".

Wie Koningin Fabiola een beetje kent weet dat zij ook heel erg gelovig is, en dat weerspiegelt zich dan ook heel erg duidelijk in haar sprookjes door de lessen die zij hierin wil meegeven.

Desalniettemin zijn het heel leuke sprookjes voor kleine kinderen, met inderdaad helemaal bovenaan de onsterfelijke waterlelies.

Gast
geplaatst: vandaag om 23:06 uur

geplaatst: vandaag om 23:06 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.