menu

Breaking Dawn - Stephenie Meyer (2008)

Alternatieve titels: Morgenrood | The Twilight Saga #4

mijn stem
3,92 (145)
145 stemmen

Engels
Jeugdboek
Romantiek / Griezel

768 pagina's
Eerste druk: Little, New York (Verenigde Staten)

Bella Swan heeft een roerig jaar vol verleidingen, verlies en strijd achter de rug en staat nu voor het ultieme keerpunt. Ze wordt verscheurd door haar intense passie voor Edward enerzijds en haar grote vriendschap met Jacob anderzijds. Kiest ze voor de duistere maar verleidelijke wereld van de onsterfelijken, of besluit ze toch een volledig menselijk en dus sterfelijk leven te leiden? Bella is de schakel geworden in het eeuwigdurende conflict tussen de weerwolven en de vampiers. Haar keuze bepaalt het lot van beide stammen.

zoeken in:
5,0
dag iedereen,,
ik had een vraagje ,,weten jullie wanneer deze boek in belgie uitkomt ??
Alvast bedankt !!

Marion schreef:
Helaas staan de eerste 12 hoofdstukken van MS al op het internet, dus het is niet zeker of dat boek gepubliceerd word. De eerste 12 hoofdstukken staan op de site van SM.
Ik vond BD trouwens een fantastisch boek. Ik heb hem in een dag uitgelezen. Vooral het einde was heel goed.



768 pagina's in 1 dag UIT!!!!!!!!


woooww!

good job

5,0
Een mooie afsluiting op een mooie boeken reeks meer kan ik er niet van maken!

weet iemand waneer Midnight Sun en Breaking Dawn int nedelands uitgegeven worden in belgie

avatar van Christine
2,0
Wat een boek...
Heerlijke dikke, engelse pil. De voorgaande boeken waren goed, maar deze? Ik heb gewoon moeten worstelen om het boek uit te lezen. Zo saai gewoon. Hetgene wat in het boek gebeurt is soms echt te gek voor woorden. Had Meyer het niet gewoon bij het 'verliefde koppeltje Edward en Bella' kunnen houden? Ze heeft haar serie ronddom Edward en Bella, naar mijn mening, nu gewoon teveel uitgemolken. Ondanks het saaie begin en middenstuk was het einde oke. Het stuk dat uit de ogen van Jacob werd verteld, moest dat nou? Leuk om op deze manier toch de 'vampieren' wereld en zijn inwoners te leren kennen.

Ik vind dit deel echt het slechtse van de hele serie ronddom Edward en Bella. Gewoon onder het niveau van de voorgaande delen. Jammer, had namelijk gehoopt op een spectaculaire afsluiting...

avatar van DecodePM
5,0
''Morgenrood'' hm.

avatar van Supertalies
Ja, ik weet het..LOL

4,5
echt heel goed! een goed einde voor het boek!

het stuk uit Jacobs perspectief vond ik iets minder
want na het derde vond ik Jacob helemaal niet meer zo leuk
maarja, da's mijn mening.

Toch, weer een dikke 700 pagina's die boeiend blijven van begin tot einde.
Je moet het maar kunnen...

4.5*

5,0
Kon niet meer wachten, dus heb het einde op internet gelezen. Fantastisch.

twilight-fan
heb hem nog niet gelezen maar kan niet wachten
ik heb gehoord dat op wikipedia heel het verhaal staat dus da is echt niet tof

*smartie*
Vond hem iets minder dan de vorige delen.
Ik vind het wel vreemd, in de laatste bladzijde van Eclipse staat dan "Morgenrood" pas in de voorjaar van 2010 in het Nederlands uitkomt. Nou ik ben op vakantie in Polen en uit nieuwsgierigheid ging ik naar een boekwinkel. En daar zag ik Breaking Dawn (in het Pools: "przed świtem") in de planken staan. Gelukkig dat ik van mijn familie Pools heb geleerd, zodat ik het kon lezen. Maar dat BD in Polen eerder is uitgekomen dan in Nederland vind ik wel vreemd.

5,0
Ik had er in het begin van dit boek een beetje moeite mee. Het boek neemt namelijk een totaal andere wending dan je verwacht. Bovendien vond ik dat het hoofdpersonage iets veranderde. Gelukkig kwam het rond de helft van het boek weer helemaal goed en kon ik weer als een razende gaan lezen. Een geweldig boek!

avatar van Zelva
Berichten verplaatst naar Stephenie Meyer

5,0
Ik vind dit boek echt het beste van allemaal, met nog meer fantastische wendingen dan ik had verwacht. Ik heb het nog maar juist uit maar heb toch al zin om het nog eens te lezen.

avatar van calypsoskiss
4,5
phoeebe schreef:
dag iedereen,,
ik had een vraagje ,,weten jullie wanneer deze boek in belgie uitkomt ??
Alvast bedankt !!


Als je de engelse versie ervan bedoelt, zou ik je snel haasten naar Fnac, voor de nederlandse versie is het nog even wachten, Eclipse is nog niet zo lang vertaald. Misschien over een half jaartje?

avatar van calypsoskiss
4,5
sanghatje schreef:
weet iemand waneer Midnight Sun en Breaking Dawn int nedelands uitgegeven worden in belgie


Midnight Sun wordt misschien niet uitgegeven. SM zit zonder contract nu.
Denk ik, ik kan mis zijn

avatar van missygirl9192
5,0
jammer genoeg niet het beste deel van Twilight. Ik vond het een heel leuk boek, met soms een paar mindere delen.
Ik vond het vooral jammer dat Bella niet Bella is gebleven nadat ze vampier werd... Ik vond de klunsige Bella juist het leukst en nu is ze ineens een soort van superheld. Des ondanks een goede afsluiter van de reeks!

5,0
hallo

Wie heeft breaking dawn al in het nederlands gelezen??
Is het engelse boek moeilijk om doorheen te komen?

avatar van calypsoskiss
4,5
miss_dolly1 schreef:
hallo

Wie heeft breaking dawn al in het nederlands gelezen??
Is het engelse boek moeilijk om doorheen te komen?


De nederlandse versie is nog niet beschikbaar, maar ik kan je de engelse versie sterk aanraden!! Breaking Dawn is een tikkeltje moeilijker dan de overige drie, maar zeker leuker om te lezen!
Doen dus

avatar van cowboyveeman
5,0
Wanneer komt het nou? Ik kan het niet wachten.

avatar van kjellee
5,0
Alweer een fantastisch boek die de prachtige serie afsluit !? Hopelijk komt Midnight Sun ook uit. Ik heb het gelezen in het engels en het is zeker te doen.

avatar van LightningStrikes
5,0
cowboyveeman schreef:
Wanneer komt het nou? Ik kan het niet wachten.


Volgens de meeste sites, komt breaking dawn (morgenrood) 17 april uit, in België maar ik weet niet of het officieel is. ((:

avatar van cowboyveeman
5,0
Volgens de meeste sites, komt breaking dawn (morgenrood) 17 april uit, in België maar ik weet niet of het officieel is. ((:


Daar heb je gelijk in. Zie de site: Morgenrood | 9789047510529 | Meyer, S. | Leesboeken - bruna.nl

Ik kan niet wachten!!

5,0
ik geloof niet dat ms echt uit gaat komen als boek, dat heb ik eens ergens gelezen. ook omdat ze niet verder gaat met schrijven.

ik heb BD in het engels gelezen, mijn engels is erg slecht, maar ik snapte bijna alles, dus zeker goed te doen!

avatar van cowboyveeman
5,0
Ik ga het vandaag kopen!!!!

avatar van kjellee
5,0
Pracht van een boek!

5,0
Gister het boek gekocht en zit er al weer helemaal in, kan het weer niet wegleggen! Het is in principe in 3 delen en allemaal leuk geschreven weer echt een aanrader weer, van mij een dikke 5!!

4,5
Goede afsluit van de serie!!!
Zeer tevreden over het laatste boek
Vooral de zwangerschap is zeer spannend, kon niet stoppen met lezen over dit monster!!!
Ik ben zeer benieuwd naar die scene in de film,
dat moet wel ranzig worden...
Had ik overigens totaal niet verwacht bij dit boek
Een zeer onverwachte wending als je het mij vraagt

2,5
Na het boek in het Engels gelezen te hebben, besloot ik de Nederlandse vertaling ook maar eens te lezen. Ik moet zeggen dat deze een stuk beter was dan die van Eclipse, waar ik me nogal geërgerd heb aan 'het roedel', foute grammatica en spelfouten.

Ik vind dit niet het slechtste boek van de Twilightsaga, maar zeker niet het beste. In het Engels is het beter te doen dan in het Nederlands (met name het stuk van Jacob met de typische hoofdstuktitels was in het Engels leuker om te lezen). De verhaallijn vind ik alleen verschrikkelijk.
Edward die tijdens the morning after zo ontzettend stom doet, Bella die opeens zwanger blijkt te zijn, Renesmee Carlie (alleen die naam al) die door iedereen wordt aanbeden, Bella die geboren is om vampier te zijn, en ga zo maar door. De verhalen over de onsterfelijke kinderen komen uit de lucht gevallen en uiteraard is een hele club vampiers op de been om Renesmee te beschermen tegen de Volturi.
Een plot zit er wel in, dat is fijn. En ondanks het perfectiegehalte in het boek lees je er zo doorheen. Het einde verpest echter alle actie. Maar één totaal niet symphatiek karakter is dood en alles komt goed. Er is niet eens een echt gevecht. Ik had echt een anti-climaxgevoel.

De inhoud vond ik dus niet zo veel, maar ik ben wel blijven doorlezen. En het is een prestatie als de schrijfster me vast weet te houden in een boek waarvan het verhaal me tegenvalt. Daarom 2,5*.

En o ja, ik ben nieuw, dus sorry als ik nog dingen fout doe en zo XD

5,0
Ik vond het het beste boek van de hele serie. Ik heb het 3 keer uitgelezen(in het Engels natuurlijk).
Vooral de eerste paar hoofdstukken van 'deel 3' vind ik het allerleukste

Ik raad anderen aan niet te wachten totdat de Nederlandse/Belgische versie verschijnt, tenzij je echt geen woord van Engels begrijpt.
Het is vrij eenvoudig lezen en uit ervaring kan ik zeggen dat de originele boeken veel leuker zijn dan de vertaalde(hoewel de vertalingen echt niet slecht zijn, blijft het Engelse boek beter, kan ik niet uitleggen)

Iedereen veel leesplezier toegewenst!

Gast
geplaatst: vandaag om 06:23 uur

geplaatst: vandaag om 06:23 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.