menu

Het Bloeien van de Porseleinboom - Olaf J. de Landell (1974)

Alternatieve titel: Porseleinboom #1

mijn stem
3,75 (4)
4 stemmen

Nederlands
Streek/Familie

330 pagina's
Eerste druk: De Boekerij, Baarn (Nederland)

Het verhaal gaat over een Friese familie in de 19de eeuw. De vader is streng van geloofsopvatting, de moeder is bezeten van porselein en schroomt niet mensen te bedriegen als het om deze passie gaat. De oudste zoon die de hartstocht voor porselein van zijn moeder heeft geërfd gaat een eigen porseleinfabriek beginnen. Zo komt de porseleinboom (gezin en fabriek te zamen) tot bloei.

zoeken in:
avatar van PeterW
4,0
PeterW (crew)
De Porseleinboomtrilogie gold eens als een van de meesterstukken van de Nederlandse literatuur, maar ik heb het idee dat De Landell, pseudoniem van Jan Bernard Wemmerslager van Sparwoude, in het vergeethoekje is geraakt. Toch heeft deze man een imposant oeuvre op zijn naam staan.

4,0
MEV
Ik vind het nog steeds een meesterstuk. Heel boeiende trilogie. Ook de meeste andere boeken zijn de moeite waard. Sommige wel wat te kluchtig naar mijn zin, maar met prachtige taalvondsten. Een bijzondere schrijver.

avatar van Muuske
3,0
Deze trilogie was mijn eerste van deze schrijver en ik moet zeggen dat ik me geraakt voelde door de karakters, de schrijfstijl en het verhaal.

Gast
geplaatst: vandaag om 19:18 uur

geplaatst: vandaag om 19:18 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.