menu

Maddie, a Verdade da Mentira - Gonçalo Amaral (2008)

Alternatieve titel: Maddie: De Waarheid achter de Leugen

mijn stem
3,40 (5)
5 stemmen

Portugees
Waargebeurd / Ideeënliteratuur

224 pagina's
Eerste druk: Guerra e Paz, Lissabon (Portugal)

Drie dagen nadat het Portugese gerecht de ouders van Madeleine McCann als 'verdachten' heeft geschrapt in de zaak van haar verdwijning, blijft Gonçalo Amaral, het voormalige hoofd van het onderzoek, benadrukken dat zij haar lichaam zouden verborgen kunnen hebben. Dat blijkt uit dit boek, Volgens de auteur is de Britse kleuter per ongeluk gestorven in het vakantie-appartement van Gerry en Kate McCann in het Zuid-Portugese Praia da Luz op 3 mei 2007. Er was bewijs dat de McCanns het lichaam nadien hebben verborgen en de politie lieten geloven dat hun dochter was ontvoerd. De ouders zeggen dat Maddie is verdwenen uit haar bed terwijl zij zaten te dineren in een vlakbij gelegen restaurant. Het Portugese gerecht heeft de zaak als onopgelost geklasseerd. Daardoor werden de McCanns en de Brit Robert Murat buiten verdenking gesteld. Amaral was van de zaak gehaald omdat hij klaagde dat de Britse politie te partijdig was, ten voordele van de McCanns.

zoeken in:
avatar van Mephisto
4,0
Dit boek schenkt een onthullende en klare kijk op het onderzoek van enkele jaren geleden. Getuigenissen, doorbraken en persoonlijke opvattingen van de auteur volgen elkaar chronologisch op. De onderliggende tristesse van het hele verhaal grijpt je uiteindelijk naar de keel.


Gast
geplaatst: vandaag om 14:38 uur

geplaatst: vandaag om 14:38 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.