menu

The Perfect Storm - Sebastian Junger (1997)

Alternatieve titel: De Volmaakte Storm

mijn stem
3,50 (2)
2 stemmen

Engels
Waargebeurd / Thriller

209 pagina's
Eerste druk: Simon & Schuster, New York (Verenigde Staten)

Het was de storm van de eeuw, met golven van meer dan 35 meter hoog. Een noodweer dat werd veroorzaakt door zo'n uitzonderlijke combinatie van factoren dat meteorologen spraken van 'de volmaakte storm'. Toen hij opstak in oktober 1991 gebeurde dat zonder duidelijke voortekenen. 'Hij komt eraan, jongens, en hoe', meldde de kapitein van de Andrea Gail vlak voor de kust van Nova Scotia over de radio. Daarna zijn boot en bemanning spoorloos verdwenen.

zoeken in:
4,0
Ik vond het een prachtig boek vol spanning, tragiek en indrukwekkend natuurgeweld. De eenzame gevecht van deze mannen op zee deed mij denken aan Hemmingway's The Old Man an the Sea. De moedige strijd ver van huis, familie en vrienden is in 2000 prachtig verfilmd.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:01 uur

geplaatst: vandaag om 10:01 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.