menu

Servant of the Empire - Raymond E. Feist en Janny Wurts (1990)

Alternatieve titels: Dienaar van het Keizerrijk | Kelewan Empire #2

mijn stem
4,10 (26)
26 stemmen

Engels
Fantasy

590 pagina's
Eerste druk: Doubleday Foundation / SFBC, New York (Verenigde Staten)

Terwijl de Oorlog van de Grote Scheuring tussen Kelewan en Midkemia op een tumultueus einde afgaat, wordt Mara, Regerend Vrouwe van de Acoma, gekweld door aanslagen op haar leven en hartverscheurend liefdesverdriet. Er zijn ook lichtpuntjes. Zo is haar aartsvijand, de wraakzuchtige Desio, Heer van de Minwanabi, niet op de hoogte van haar bijzondere relatie met een slaaf van het verre Midkemia, die door Mara als geheim wapen wordt ingezet...

zoeken in:
avatar van divart
3,0
Persoonlijk vind ik de "Keizerrijktriologie" het beste onderdeel van de verhalen van Feist rondom Midkemia en Kelewan. Zal niet geheel toevallig komen door de bemoeienissen van Janny Wurts. Het verhaal loopt wat beter, zitten wat minder rare overgangen in.
Dit tweede deel is dan wel weer het minste van de drie, maar dat zie je wel vaker bij een "tussendeel". Natuurlijk nog zeer leesbaar, spannend en sfeervol.

avatar van divart
3,0
Na herlezing moet ik hem toch ietsje lager gaan waarderen. De eerste helft loopt als een trein, maar het tweede gedeelte wil maar niet vlotten, is te lang, gaat nergens naar toe en dan wordt ook de ontknoping nogal afgeraffeld.

avatar van RDY85
4,5
Ik vond ze alle drie wel erg goed, origineel, goed plot, goed verhaal. je leeft mee met de personages.
ook goed van ze is dat veel mede hoofdpersonen overlijden dus niet alles is steeds roze geur en ...

een slim meisje die uitgroeid tot een van de machtigste Tsurani vrouwen in hun geschiedenis. en waarschijnlijk ook die van Kelewan! ik heb ze alle drie in één zucht uitgelezen.
ga ook snel beginnen aan de andere boeken van Feist!

5,0
Simpelweg geweldig. In 2 dagen uitgelezen. Heerlijk !!

Gast
geplaatst: vandaag om 08:58 uur

geplaatst: vandaag om 08:58 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.