menu

Lettres et Mélanges Littéraires Écrits à Vincennes et à la Bastille - Donatien Alphonse François, Marquis de Sade (1980)

Alternatieve titels: Brieven uit de Gevangenis | Lettres à sa Femme | 50 Lettres du Marquis De Sade à sa Femme

mijn stem
3,60 (5)
5 stemmen

Frans
Verhalenbundel
Ideeënliteratuur / Autobiografisch

216 pagina's
Eerste druk: Editions Borderie, Parijs (Frankrijk)

Markies de Sade heeft 27 jaar van zijn leven in de gevangenis doorgebracht. Hij maakte er de ene crisis na de andere door, waarvoor hij de schuld bij anderen legde: de overheid, zijn schoonmoeder, zijn vrouw, zijn zaakwaarnemers. Vooral zijn vrouw, zijn voornaamste en trouwste 'gesprekspartner', kreeg het zwaar te verduren. De ene keer stuurde hij haar liefdesbrieven die van een humor getuigden waarvoor zij geen begrip had, de andere keer verdacht hij haar ervan dat ze de hoer speelde of een lesbische verhouding had.

zoeken in:
avatar van Pieter
2,0
Een beetje verbaasd door de ietwat hoge score hier, of heb ik te maken met diehard De Sade aficionados? De Sade rammelt maar wat door over de lengte van zijn kaarsen, de koude windvlaag die door zijn cel waait, de pijn in zijn oog, de twijfelachtige kwaliteit van het gevangeniseten, en dat gaat zo maar door bij elke brief. Na het honderdste boodschappenlijstje over welke boeken en de hoeveelheid oranjebloesem die zijn vrouw moet opsturen, heb je het wel gehad met de jammerklacht van de Markies. 2*

Gast
geplaatst: vandaag om 13:09 uur

geplaatst: vandaag om 13:09 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.