menu

Mistress of Mellyn - Victoria Holt (1960)

Alternatieve titel: Vrouwe van Mellyn

mijn stem
3,50 (2)
2 stemmen

Engels
Thriller

256 pagina's
Eerste druk: Collins, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Martha wilde helemaal geen gouvernante worden, maar zonder een cent en alleen op de wereld had ze geen keus. Ze neemt een betrekking aan bij de familie TreMellyn, maar het donkere, geheimzinnige familiehuis op de top van een klif jaagt haar schrik aan, en ook weet ze niet wat ze van de gereserveerde heer des huizes moet denken...

zoeken in:
avatar van PeterW
3,5
PeterW (crew)
Het eerste boek dat geschreven werd onder pseudoniem Victoria Holt. Dit boek zet ook gelijk de toon van (bijna) alle andere boeken die onder dit pseudoniem geschreven werden. De rest werd, met enige uitzonderingen, allemaal op hetzelfde stramien geschreven. Het speelt zich allemaal af op een kasteel; de hoofdpersoon heeft daar een "minderwaardig" baantje aangenomen, kinderjuffrouw, gouvernante, pianolerares etc., en krijgt de zorg over een kind, altijd een halve wees. In eerste instantie vindt ze de voogd of vader een vreselijk nare man, maar al gauw wordt ze helemaal hoteldebotel van hem, en hij van haar, maar dan gebeurt er iets vreselijks wat haar en haar pupil in een dodelijk gevaar brengt, en het wijst erop dat de vader/minnaar hierachter zit, wat weer wat aan de suspense toevoegd; maar als de nood het hoogst is worden ze nog net op tijd gered door de vader annex minnaar, die er dus helemaal niks mee te maken had. Ze trouwen; zij wordt kasteelvrouwe, en ze leefden nog lang en gelukkig.
De enige uitzondering hierop zijn De Zevende Maagd, Bekentenissen van een Koningin en In de Schaduw van de Troon.

Gast
geplaatst: vandaag om 12:29 uur

geplaatst: vandaag om 12:29 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.