menu

Der Schwimmer - Zsuzsa Bánk (2002)

Alternatieve titel: De Zwemmer

mijn stem
3,25 (2)
2 stemmen

Duits
Psychologisch

283 pagina's
Eerste druk: Fischer, Frankfurt (Duitsland)

Hongarije 1956. Katalin vlucht naar het Westen en laat haar man en twee jonge kinderen achter, die vervolgens samen verder trekken zonder vaste verblijfplaats. Kata en haar broertje Isti doen op hun tocht vergeefs hun best om de onbegrijpelijke wereld van de volwassenen te doorgronden.

zoeken in:
avatar van thomzi50
2,5
Tegenvaller. Verkoopt niet alleen in Duitsland maar ook in bijvoorbeeld Nederland veel, wordt bedolven onder positieve reacties en prijzen, maar ik vond er weinig aan.

De kinderwereld die wordt geschetst is onrealistisch doordat de hoofdpersoon veel te veel woorden gebruikt die een kind nooit zou gebruiken. Hetzelfde geldt voor de gedachtes: veel te volwassen voor een kind. Daarnaast vindt er eigenlijk geen enkele ontwikkeling plaats in de karakters, en is het niet bijzonder geschreven. In al haar soberheid bevat De Zwemmer echter wel mooie momenten die een fijn beeld van het Hongarije van de jaren 50/60 geeft. Maar verder dan momentjes komt het niet. 2,5*

avatar van lebowski
4,0
Mwoah, ben wel iets positiever. De kinderwereld wordt geschetst door een vrouw die terugblikt op haar leven. Uiteraard doet ze dat met de woorden van een volwassene. Jij gaat ook niet anders praten als je terugblikt op je jeugd? Fraai boek, niet erg vrolijk. 4*

Gast
geplaatst: vandaag om 09:02 uur

geplaatst: vandaag om 09:02 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.